27/6/2022
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Bij afwezigheid van Bas Rijnders is deze keer het item ‘uit het bestuur’ afkomstig van onze secretaris, Robert-Jan Lenselink.

Op 2 juni kwam het dagelijks bestuur weer hybride bij elkaar. In verband met de ingelaste ALV werd het voorstel tot contributieverlaging nog eens grondig doorgenomen, zodat we klaar waren voor eventuele vragen. Inmiddels was wel alles geregeld om van 9 juni een eerste geslaagde bijeenkomst te kunnen maken sinds de pandemie.

Het communicatieteam is al maanden bezig om samen met Esther den Braven een nieuwe website te maken. De puntjes worden nog even op de i gezet en inmiddels is de nieuwe website in de lucht. Onlangs vertelde Esther meer over het tot stand komen van dit ontwerp.

Binnenkort gaat er een bestuurswisseling plaatsvinden. Er gaat een bestuurslid aftreden en er heeft iemand belangstelling getoond om als bestuurslid toe te treden. De komende tijd vindt een kennismaking plaats. Meer informatie over deze wisseling volgt na de zomer.

Op 23 juni was er een gewone bestuursvergadering gepland. Tijdens deze sessie hebben we de ingelaste ALV van 9 juni nog even nabesproken. Het bestuur was tevreden met een unaniem besluit van de leden om de contributieverlaging in te voeren. Ook waren we als bestuur te spreken over de inbreng van de aanwezigen naar aanleiding van het signaal dat VHS graag meer, met name, wat jongere leden wil aantrekken (in de leeftijd tussen 30 en 50 jaar). De CAP merkt eveneens een terugloop in leden en zij willen graag een grotere doorstroom van oud gedienden vanuit VHS naar de CAP. De komende tijd zullen er diverse plannen worden uitgewerkt om het leden aantal te kunnen laten groeien.

Tot slot werd er uiteraard ook aandacht besteed aan de diverse cao-onderhandelingen, zoals bij NS en DEKRA Rail. Beide onderhandelingen verlopen stroef. VHS houdt nauw contact met de diverse betrokkenen en blijft met de achterban in gesprek om te polsen hoe zij er instaan. Bij NS is het streven om nog vóór de zomer met een akkoord te komen, maar of dat haalbaar is? We houden jullie op de hoogte.

Robert-Jan Lenselink

Secretaris VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/9/2023
Pensioen

VHS-leden akkoord met de conceptpensioenregeling

Op maandag 28 augustus en woensdag 27 september heeft VHS totaal circa 30 leden geraadpleegd over het onderhandelingsakkoord dat de vakbonden en werkgevers hebben bereikt voor de nieuwe pensioenregeling die nodig is in het kader van het nieuwe pensioenstelsel.

6/6/2022
Interviews

Waarom Jetske van Heijst lid is

Jetske van Heijst (Movares) voelt zich meer dan thuis: VHS bleek een goede match.

No items found.