Kennisdeling & netwerken

Events

VHS organiseert regelmatig lezingen, netwerkbijeenkomsten, achterbanberaden en excursies. Kom je kennis verdiepen en kennis maken met collega's uit de hele spoorsector, want VHS biedt jou een spoorsectorbreed netwerk.

Vakvereniging

Naast het vakbondswerk wil VHS Railprofessionals ook echt een vereniging zijn. We zijn namelijk meer dan een vakbond. VHS organiseert regelmatig bijeenkomsten waar VHS'ers vanuit de hele spoorsector elkaar kunnen ontmoeten. Kom bijvoorbeeld eens naar één van onze lezingen. De onderwerpen zijn vaak spoorgerelateerd en zeer actueel. Zo krijg je de kans om bij een van de andere bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Niet alleen vinden we het belangrijk om op deze manier kennis te delen, we vinden het ook belangrijk om elkaar te ontmoeten. We sluiten al onze bijeenkomsten dan ook af met een netwerkborrel. De ideale gelegenheid om bij te praten met VHS'ers die je niet dagelijks in je werk tegenkomt. En natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe VHS'ers te leren kennen.

Voor leden, door leden

Heb je een leuk idee voor een VHS activiteit? Laat het ons weten! Stuur een mail naar het secretariaat.

Lustrumbijeenkomst

Naast de lezingen, excursies, borrels, ALV's en nieuwjaarsbijeenkomsten organiseert VHS elk jubileumjaar een groot evenement met sprekers uit de sector en daarbuiten. Het laatste lustrum, in 2021, stond in het teken van de digitale toekomst van de spoorsector. Lees dit artikel voor een impressie van deze bijeenkomst in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht.

'...we vinden het ook belangrijk om elkaar te ontmoeten. We sluiten al onze bijeenkomsten dan ook af met een netwerkborrel.'

Gepensioneerd?

Ook gepensioneerde VHS'ers - of zoals we in vaktermen zeggen: postactieven - worden bij VHS niet vergeten. De CAP (Commissie Activiteiten Postactieven) organiseert, speciaal voor deze groep, drie keer per jaar een gezellige, culturele en interessante excursie. Vaak hebben de excursies een spoors tintje, maar ook de excursies zonder dit tintje worden hooglijk gewaardeerd. Het is elke keer weer een warm weerzien tussen oudgedienden. Dus ook als je met pensioen bent, is het de moeite waard om lid te blijven van VHS. En nog leuker: gepensioneerden betalen een lagere contributie. Oneerlijk? Helemaal niet. Gepensioneerden maken immers geen gebruik van de vakbondsonderhandelaar en de individuele juridische bestand.

Lees dit ook

Weten wat we nog meer doen op het gebied van

Kennisdeling & netwerken?
No items found.