24/6/2022
Events

Ingelaste ALV levert contributieverlaging op

Na het lustrum van vorig jaar september in de Jaarbeurs Utrecht moesten we bijna weer een jaar wachten voordat we, als VHS, een live event konden organiseren. Onder het genot van een drankje en een hapje waren we ditmaal bijeen in Congresgebouw De Vereeniging voor een ingelaste ALV.

Contributieverlaging en ledenwerfactie

Helaas was de opkomst lager dan we gehoopt hadden, desondanks waren er genoeg bekenden om weer even bij te praten. Voorzitter Marcel Kunst opende de ingelaste ALV en gaf bestuursleden Ruud de Jong (Movares) en Jeu Ramakers (NS) het woord. Zij deden een voorstel om het banksaldo van VHS weer op een normaal niveau te brengen (zie bijlage). Meest in het oog springende voorstel is de contributieverlaging. Daarnaast deden ze ook voorstellen om meer activiteiten te organiseren waar leden baat bij hebben. Advies van de leden was om de contributieverlaging te combineren met een ledenwerfactie. Waarbij de focus vooral zou moeten liggen op het werven van jongere leden (onder de 50). Dit was ook het advies voor nieuwe activiteiten: focussen op de jongere railprofessional. Uiteindelijk werd het voorstel unaniem aangenomen en gaat het bestuur aan de slag om de voorgestelde contributieverlaging zo spoedig mogelijk door te voeren. Alle leden gaan €5,- per maand minder betalen.

Het voorstel werd unaniem aangenomen.

 

Lezing, muziek en borrelen

Na de ingelaste ALV was er een korte pauze en konden we even genieten van een drankje met op de achtergrond de lekkere jazzsound van het Roaring Railroad Orchestra. Na de pauze was er een interessante lezing van Erik Leddy, NS Internationaal, over de City Night Jet (de nachttrein van Amsterdam naar Wenen/Innsbruck en Zürich/Basel). De lezing werd goed ontvangen mede gezien de interactie tussen Erik en enkele leden die nu en in het verleden ook betrokken waren bij nachttreinen. Voor de liefhebber mogen wij met toestemming van Erik de presentatie hier met jullie delen. Na de lezing werd er nog volop nagepraat onder het genot van een borrel en een hapje met op de achtergrond de swingende klanken van het Roaring Railroad Orchestra.

 

Ondanks de wat geringe opkomst was het een geslaagde bijeenkomst. Het was fijn om weer met VHS-leden onder elkaar te zijn. We hopen jullie in wat groteren getale weer te zien bij de ALV in september 2022.

Bas Rijnders

Bestuurslid VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

18/11/2021
Columns

Column: Leerplaats

In de afgelopen periode kwam de vergrijzing binnen de vakbonden uitgebreid in het nieuws. Beschreven als de teloorgang van de vakorganisaties, een uitstervend ras, zo leek het.

26/3/2023
Events

Terugblik op een productieve ALV

Dinsdag 21 maart vond de 74e (Algemene Ledenvergadering) ALV van VHS plaats. De aanwezigen hadden zich verzameld op de 9e verdieping van KTT9.

No items found.