Actueel

De spoorsector is continu in beweging. En ook VHS staat niet stil. Lees waar we mee bezig zijn en wat we voor elkaar hebben gekregen. Of lees één van onze columnisten over hoe hij of zij tegen de actualiteit aankijkt.

28/9/2023
Pensioen

VHS-leden akkoord met de conceptpensioenregeling

Op maandag 28 augustus en woensdag 27 september heeft VHS totaal circa 30 leden geraadpleegd over het onderhandelingsakkoord dat de vakbonden en werkgevers hebben bereikt voor de nieuwe pensioenregeling die nodig is in het kader van het nieuwe pensioenstelsel.

28/9/2023
Uit het bestuur

Contributie gaat omhoog

Op dinsdag 12 september jl. vond online een Bijzondere ALV plaats. Het onderwerp: het verhogen van de contributie.

28/9/2023
Cao

Update IAO 19 bij NS

Op donderdag 7 september heeft Kim Bruggeman, Directeur Arbeidsverhoudingen en Arbeidsvoorwaarden NS, op initiatief van VHS toelichting gegeven aan IAO-19 collega’s van NS op de brief die alle IAO’ers hebben ontvangen van Wouter Koolmees inzake IAO (Individuele Arbeids Overeenkomst).

28/9/2023
Columns

Column: Summerschool

Leeft de vakbond nog onder onze collega’s? Dat was de centrale vraag die wij tijdens de Summerschool bij ProRail stelden.

28/9/2023
Cao

Cao-onderhandelingen NS van start

Bij NS gaan de cao-onderhandelingen weer van start. Voor VHS vormen Miriam Otten en Meinte Wildschut, met Bas Rijnders als reserve, het onderhandelingsteam. Hoe gaat zo’n cao als proces nu te werk?

28/9/2023
Events

CAP zomerexcursie te Utrecht

Op woensdag 23 augustus jl. startte de CAP zomerexcursie met 32 deelnemers in de Inktpot. Voor velen was dit sowieso al een belevenis, om na al die jaren weer te gast te zijn in dit iconische gebouw, barstensvol, met vaak ook persoonlijke, spoorweggeschiedenis. Koffie werd geserveerd in de Nieuweroordzaal.

Columns

In elke VHS Nieuwsbrief laat een VHS'er zijn licht schijnen over de actualiteit en geeft zijn of haar persoonlijke mening. Verrassend en interessant. We hebben alle verschenen columns hieronder voor je verzameld.

28/9/2023
Columns

Column: Summerschool

Leeft de vakbond nog onder onze collega’s? Dat was de centrale vraag die wij tijdens de Summerschool bij ProRail stelden.

6/7/2023
Columns

Column: Een goed gesprek voeren met behulp van de NS Klachtencommissie

Raja Schmidt is inmiddels ruim vijf jaar actief als lid van de NS Klachtencommissie. In deze column vertelt Raja over de voldoening van haar werkzaamheden voor de klachtencommissie.

22/5/2023
Columns

Column: Fluiten of kennis delen?

Wegens een tekort aan Hoofdconducteurs (HC’s) deed NS onlangs een oproep onder kantoorpersoneel om je aan te melden als Treinassistent. Milja Platzbecker werkt als Software Desk Engineer binnen NS Techniek en meldde zich aan voor de pilot. In de column van deze maand deelt zij graag haar eerste ervaringen.

Interviews

Wie zijn die VHS'ers? Wat doen ze voor onze vereniging en wie is de mens achter de foto? Maak kennis met onze kanjers.

6/6/22
Interviews

Waarom Jetske van Heijst lid is

Jetske van Heijst (Movares) voelt zich meer dan thuis: VHS bleek een goede match.

28/1/22
Interviews

VHS in 2022

Helaas kon de nieuwjaarsbijeenkomst deze maand door de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarmee sneuvelde ook het praatje van voorzitter Marcel Kunst. Neemt niet weg dat het VHS bestuur natuurlijk wel een visie heeft voor het komend jaar. Hoog tijd voor een gesprek.

28/10/21
Interviews

Maak kennis met Erwin Huiskamp

Als het aan ProRailer Erwin Huiskamp ligt, komt hij het bestuur van VHS versterken. 'Ik vond het een eer om gevraagd te worden en heb er veel zin in.'

19/10/20
Interviews

Kandidaten VO Rail&OV: Carin Herr

Carin Herr heeft zich namens VHS kandidaat gesteld voor het verantwoordingsorgaan (VO) van het Pensioenfonds Rail & OV. Zij staat als derde op de VHS-lijst namens de werknemers. Carin Herr werkt als communicatieadviseur bij NS.