Actueel

De spoorsector is continu in beweging. En ook VHS staat niet stil. Lees waar we mee bezig zijn en wat we voor elkaar hebben gekregen. Of lees één van onze columnisten over hoe hij of zij tegen de actualiteit aankijkt.

23/5/2024
Cao

Cao-overleg ProRail gestart

ProRail heeft de ambitie om een verbeterde en vernieuwende cao af te sluiten. Met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en aandacht voor iedereen.

22/5/2024
Events

Computer op rails | verslag van de VHS lezing woensdag 15 mei

Een mooi aantal belangstellenden was woensdag 15 mei aanwezig in de Kookschool om te luisteren naar het verhaal van Maarten van Vliet (Software Desk Engineer bij RSSD). Maarten vertelde enthousiast en uitvoerig over de trein als computer.

22/5/2024
OR

Kandidaten gezocht voor OR en OC verkiezingen bij NS

In het najaar vinden weer de verkiezingen plaats voor de OR en OC verkiezingen bij NS voor de bedrijfsonderdelen Reizigers, Stations, Instandhouding,  C& O en Groep. VHS is nog op zoek naar actieve leden die zich namens VHS kandidaat willen stellen voor deze verkiezingen.

21/5/2024

VHS onderneemt actie voor werving nieuwe leden

Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering hebben we gesproken over een aanpak om tot groei van het aantal leden van onze vereniging te komen. Het is mooi dat we daar samen de schouders onder hebben gezet in de afgelopen weken, ons secretariaat kon 10 nieuwe leden bijschrijven!

21/5/2024
Columns

Column: VHS en IAO-19 samen sterk voor gelijke beloning

Oscar Schouten is namens VHS nauw betrokken geweest bij de gesprekken die plaats hebben gevonden tussen NS en medewerkers die vallen onder de IAO-19 schaal. Reden genoeg om Oscar te vragen zijn ervaringen van de afgelopen periode eens op papier te zetten.

20/5/2024
Events

Verslag CAP excursie naar Amsterdam

De Commissie Activiteiten Postactieven (CAP) van VHS had in april een interessante voorjaarsexcursie georganiseerd. Hierbij een kort verslag van deze afwisselende dag.

Columns

In elke VHS Nieuwsbrief laat een VHS'er zijn licht schijnen over de actualiteit en geeft zijn of haar persoonlijke mening. Verrassend en interessant. We hebben alle verschenen columns hieronder voor je verzameld.

21/5/2024
Columns

Column: VHS en IAO-19 samen sterk voor gelijke beloning

Oscar Schouten is namens VHS nauw betrokken geweest bij de gesprekken die plaats hebben gevonden tussen NS en medewerkers die vallen onder de IAO-19 schaal. Reden genoeg om Oscar te vragen zijn ervaringen van de afgelopen periode eens op papier te zetten.

5/4/2024
Columns

Column: Verbinden

Tijdens de Algemene Ledenvergadering heeft Jeu Ramakers afscheid genomen als bestuurslid van VHS. Reden temeer om hem te vragen om in een column terug te blikken op zijn periode als onderdeel van het bestuur van VHS.

29/2/2024
Columns

Column: Werknemersparticipatie

Zo’n 150 jaar geleden werden de eerste, plaatselijke, vakbonden opgericht. Zij maakten arbeiders bewust van hun afhankelijkheid van de werkgevers en de kracht van gezamenlijk optreden. Het leverde een eerste tegenkracht op voor afspraken over het loon. Het samen optrekken van arbeiders leidde daarnaast tot meer onderlinge solidariteit. Deze bonden verenigden zich in samenwerkingsverbanden zoals de Sociaal Democratische Bond (SDB). Eind 19e  eeuw werden de eerste landelijke vakbonden opgericht om de belangenbehartiging onder vakgenoten beter te organiseren. De typografen waren in 1866 de eersten.

Interviews

Wie zijn die VHS'ers? Wat doen ze voor onze vereniging en wie is de mens achter de foto? Maak kennis met onze kanjers.

26/9/22
Interviews

Interview met Kees-Jan van Dolder

Na veertien jaar neemt Kees-Jan van Dolder afscheid van het bestuur van VHS. Een mooi moment om terug te blikken op zijn bestuurstijd.

17/6/22
Interviews

Waarom Madeleine Schellaars lid is

Madeleine Schellaars is er trots op dat deze club bestaat.

6/6/22
Interviews

Waarom Jetske van Heijst lid is

Jetske van Heijst (Movares) voelt zich meer dan thuis: VHS bleek een goede match.

28/1/22
Interviews

VHS in 2022

Helaas kon de nieuwjaarsbijeenkomst deze maand door de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarmee sneuvelde ook het praatje van voorzitter Marcel Kunst. Neemt niet weg dat het VHS bestuur natuurlijk wel een visie heeft voor het komend jaar. Hoog tijd voor een gesprek.