Actueel

De spoorsector is continu in beweging. En ook VHS staat niet stil. Lees waar we mee bezig zijn en wat we voor elkaar hebben gekregen. Of lees één van onze columnisten over hoe hij of zij tegen de actualiteit aankijkt.

28/9/2023
Kennis

Omvorming ProRail tot zbo moet wachten tot na de verkiezingen

De omvorming van ProRail tot zbo (zelfstandig bestuursorgaan) is controversieel verklaard.

28/9/2023
Uit het bestuur

Het VHS bestuur zoekt jou!

Zoals jullie weten zijn we niet de grootste vakbond en zijn we afhankelijk van vrijwilligers die activiteiten oppakken, maar ook deelnemen in het bestuur.

28/9/2023
Events

Raildagen beleefden succesvolle eerste editie

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september vond door heel Nederland de eerste editie van de  Raildagen plaats. Op meer dan vijftig locaties kon het publiek kennis maken met de spoorsector.

28/9/2023

Weet jij wat er leeft?

De VHS Nieuwsbrief maken we voor jou! Hierbij proberen we altijd een mix te vinden tussen het nieuws uit de diverse bedrijven waar we actief zijn, melden we bijeenkomsten van onszelf en derden die wellicht interessant voor je zijn en gaan we op zoek naar wat er leeft.

27/9/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Dit keer een update van onze secretaris Robert-Jan Lenselink.

4/8/2023
Pensioen

Samen praten over pensioen

De sociale partners zijn samen met vakverenigingen en pensioenfondsen al geruime tijd bezig met het vormgeven van de Nieuwe Pensioen Regeling (NPR).

Hoog tijd om even namens VHS wat feiten op een rij te zetten. Ons bestuurslid namens de pensioencommissie, Mieke Nieuwenhuis, geeft tekst en uitleg over hoe VHS samen met Rail & OV de regeling de komende maanden vorm probeert te geven. Welke organen hierbij betrokken zijn, en hoe je als VHS-lid mee kunt denken over de nieuwe regeling.

Columns

In elke VHS Nieuwsbrief laat een VHS'er zijn licht schijnen over de actualiteit en geeft zijn of haar persoonlijke mening. Verrassend en interessant. We hebben alle verschenen columns hieronder voor je verzameld.

28/9/2023
Columns

Column: Summerschool

Leeft de vakbond nog onder onze collega’s? Dat was de centrale vraag die wij tijdens de Summerschool bij ProRail stelden.

6/7/2023
Columns

Column: Een goed gesprek voeren met behulp van de NS Klachtencommissie

Raja Schmidt is inmiddels ruim vijf jaar actief als lid van de NS Klachtencommissie. In deze column vertelt Raja over de voldoening van haar werkzaamheden voor de klachtencommissie.

22/5/2023
Columns

Column: Fluiten of kennis delen?

Wegens een tekort aan Hoofdconducteurs (HC’s) deed NS onlangs een oproep onder kantoorpersoneel om je aan te melden als Treinassistent. Milja Platzbecker werkt als Software Desk Engineer binnen NS Techniek en meldde zich aan voor de pilot. In de column van deze maand deelt zij graag haar eerste ervaringen.

Interviews

Wie zijn die VHS'ers? Wat doen ze voor onze vereniging en wie is de mens achter de foto? Maak kennis met onze kanjers.

25/11/22
Interviews

Nieuw bestuurslid Mirjam Otten stelt zich voor

VHS krijgt er een bestuurslid bij. Mirjam Otten heeft er zin in en wil graag een actievere rol gaan vervullen binnen VHS. Reden temeer om kennis met haar te maken.

26/10/22
Interviews

Interview met Meinte Wildschut. Hoe heeft hij de cao-onderhandelingen bij NS ervaren.

Meinte Wildschut was tijdens cao-onderhandelingen bij NS één van de onderhandelaren namens VHS. Het leek ons interessant om in een interview te vragen naar zijn ervaringen tijdens de recente cao-onderhandelingen.

26/9/22
Interviews

Interview met Kees-Jan van Dolder

Na veertien jaar neemt Kees-Jan van Dolder afscheid van het bestuur van VHS. Een mooi moment om terug te blikken op zijn bestuurstijd.

17/6/22
Interviews

Waarom Madeleine Schellaars lid is

Madeleine Schellaars is er trots op dat deze club bestaat.