22/2/2024
Interviews

Hans Raamsdonk kandidaat OR verkiezingen ProRail

In maart 2024 zijn er nieuwe OR verkiezingen bij ProRail. Onlangs meldde Hans Raamsdonk zich enthousiast bij ons bestuur om zich namens VHS voor een tweede keer kandidaat te stellen. Uiteraard ging het bestuur hier graag mee akkoord. Reden genoeg om dit enthousiaste OR-lid aan jullie voor te stellen.

Hans Raamsdonk werkt bij ProRail als adviseur op het gebied van Leren & Ontwikkelen binnen het cluster HR. Hij vervult zijn functie al ruim 16 jaar met veel plezier. Voorafgaand aan zijn tijd bij ProRail heeft hij 20 jaar bij NS in Utrecht gewerkt in diverse functies. Hij begon destijds op het station. In de jaren daarna was hij werkzaam bij de opleidingentak, het mobiliteitscentrum en op het hoofdkantoor van NS. Daar heeft hij ook als beleidsadviseur Leren & Ontwikkelen gewerkt.

VHS is voor mij de stem van de redelijkheid

Hans is al geruime tijd lid van VHS. Voor hem is VHS altijd al de stem van de redelijkheid geweest. Een vakbond waar het evenwicht tussen persoonlijke belangen en bedrijfsbelangen hoog in het vaandel staat. In de afgelopen drie jaar heeft hij geprobeerd om deze stem ook door te laten klinken in de OR en de OC Staven van ProRail. “De medezeggenschap is mooi werk”, zegt Hans. “Je kunt daadwerkelijk invloed uitoefenen op het bedrijfsbeleid met de mogelijkheid om in de gesprekken met de bestuurder het belang van de werkgemeenschap die ProRail is mee te nemen. Dat voelt voor mij echt als een bevoorrechte positie”, vult Hans aan.

Samen met zijn vrouw, zoon en hond woont Hans in het Brabantse Berlicum. Het gezin woont in het buitengebied waar het heerlijk rustig is en de hond zich lekker kan uitleven. Het is ook een prima uitvalsbasis voor zijn andere hobby, motorrijden. Hans geniet vooral van de vrijheid tijdens zijn motortochten. Iets waar iedere motorrijder zich vast wel in herkent.

Ik wil tijdens deze tweede ronde graag mijn opgedane kennis overdragen aan nieuwe OR leden

Hans hoopt opnieuw namens VHS in de OR van ProRail verkozen te worden. Naast zijn eigen bijdrage wil hij tijdens zijn ‘tweede ronde’ ook zijn opgedane kennis graag overdragen aan nieuwe OR leden.

Van 6 tot en met 13 maart 2024 vinden de verkiezingen plaats. Mag Hans ook namens jullie op een stem rekenen? Het bestuur en de redactie van VHS wensen Hans in ieder geval heel veel succes!

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

18/11/2021
Uit het bestuur

Wie doet er mee? Samen komen we verder!

VHS sterker maken, hoe doen we dat?

27/05/2021
Pensioen

Bericht van de Pensioentafel

VHS is deelnemer aan de Pensioentafel Rail & OV. Aan die tafel praten werknemers en werkgevers met het pensioenfonds over de vormgeving van ons pensioen.

No items found.