25/11/2022
Interviews

Nieuw bestuurslid Mirjam Otten stelt zich voor

VHS krijgt er een bestuurslid bij. Mirjam Otten heeft er zin in en wil graag een actievere rol gaan vervullen binnen VHS. Reden temeer om kennis met haar te maken.

In 1984 ging Mirjam Otten na een lang verblijf in het buitenland werken bij NS als conducteur. Dat was een leuke tijd en ze kan beamen dat ‘vroeger alles beter was’. “Destijds kon je nog 3 uur pauze nemen en even shoppen, of even ergens wat drinken.”  Na 1,5 jaar hield ze het voor gezien en heeft Mirjam heel wat uiteenlopende dingen gedaan. Ze heeft onder andere twee horecabedrijven gehad. In 2005 keerde ze terug bij NS en werkt ze nu bij NS Reizigers in Amsterdam als teammanager hoofdconducteurs. Naast haar werk bij NS is Mirjam schaduw raadslid bij de gemeente Haarlem.

Hoe lang ben je lid van VHS?

Ik ben nu ongeveer één jaar lid. Ik ben via een collega bij VHS gekomen. Ik vind het wel belangrijk dat je je als teammanager ook bij een vakbond kunt aansluiten.

Wat betekent VHS voor jou?

Ik vind het vooral van belang dat er een aanspreekpunt is met de directie. Ik heb voor VHS gekozen, omdat de mensen binnen VHS opbouwend bezig zijn en de samenwerking zoeken. Andere bonden zijn toch vaak anders en gaan bijvoorbeeld eerder over tot staken. VHS is een vakbond die op een positieve manier bezig is om het werken bij, onder andere NS, beter te maken.

Ik heb voor VHS gekozen, omdat de mensen binnen VHS opbouwend bezig zijn en de samenwerking zoeken.

Waar kunnen VHS’ers jou van kennen?

Tijdens de laatste cao-onderhandelingen bij NS was ik onderdeel van de achterkamer en dacht ik mee via de whatsappgroep over de gedane cao-voorstellen.

En nu in het bestuur! Wat is je motivatie om in het bestuur te gaan?

Het lijkt mij leuk om mee te kunnen denken en bij te dragen aan verbetering. Al ben ik nog wel zoekende wat mijn rol kan zijn.

Heb je ideeën over het bestuur? Dingen die je wilt realiseren?

Binnen NS en de andere aangesloten organisaties zou ik graag meer bekendheid voor VHS Railprofessionals willen realiseren, zodat er meer nieuwe leden komen.

Waarvoor kunnen leden bij jou terecht?

Ik zie voor mijzelf wel een rol als Vertrouwenscontactpersoon (VKP) weggelegd. Het lijkt mij heel waardevol om in deze tijd, nu de werkdruk met name hoog is en er regelmatiger een VKP’er ingeschakeld wordt zo’n rol te vervullen.

Het is van belang, ook voor teamleiders, dat er een aanspreekpunt is met de directie.

Wat zou jij zeggen tegen iemand die twijfelt of hij of zij lid zal worden van VHS?

Het is van belang, ook voor teamleiders, dat er een aanspreekpunt is met de directie. VHS is de meest opbouwende bond en men is heel erg bereid om mee te denken en niet alleen maar te ‘schoppen’. Ook worden er regelmatig vakinhoudelijke lezingen gegeven, dus je kunt ook je kennis verbreden. Alles gebeurt met een positieve insteek in plaats van de vechthouding. Bovendien is het fijn dat je ook vertegenwoordiger van andere bedrijfsonderdelen ontmoet. Op deze manier hoor je van elkaar wat er daadwerkelijk allemaal gebeurd op de werkvloer.

Waar kunnen ze jou ’s nachts voor wakker maken?

Even lekker zwemmen in een verwarmd zwembad na een rondje sauna.

Wat is jouw grootste droom of wens?

Inmiddels ben ik 59 jaar en lijkt het mij ontzettend fijn om deels in het buitenland te wonen. Het liefst zou ik een huis willen in Spanje of Italië. Ik hou erg veel van reizen. Ik zou dan in Nederland een heel klein huisje willen behouden en dan heen en weer hoppen. Want ik wil Nederland ook weer niet helemaal verlaten.

Wij wensen Mirjam heel veel succes!

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

30/04/2020
Cao

Onderhandelingen cao NS opgeschort

De eerste twee dagen van de cao-onderhandelingen verliepen voorspoedig en in goede harmonie, maar inmiddels liggen de onderhandelingen als gevolg van de coronacrisis stil.

28/9/2023
Events

CAP zomerexcursie te Utrecht

Op woensdag 23 augustus jl. startte de CAP zomerexcursie met 32 deelnemers in de Inktpot. Voor velen was dit sowieso al een belevenis, om na al die jaren weer te gast te zijn in dit iconische gebouw, barstensvol, met vaak ook persoonlijke, spoorweggeschiedenis. Koffie werd geserveerd in de Nieuweroordzaal.

26/9/2022
Interviews

Interview met Kees-Jan van Dolder

Na veertien jaar neemt Kees-Jan van Dolder afscheid van het bestuur van VHS. Een mooi moment om terug te blikken op zijn bestuurstijd.

28/10/2021
Interviews

Maak kennis met Erwin Huiskamp

Als het aan ProRailer Erwin Huiskamp ligt, komt hij het bestuur van VHS versterken. 'Ik vond het een eer om gevraagd te worden en heb er veel zin in.'