7/9/2022
Cao

Uitnodiging van NS tot hervatting cao-overleg

Op dinsdag 6 septemer heeft NS een uitnodiging gestuurd naar de vakbonden. Dit als reactie op de acties van afgelopen week.

NS geeft aan de boodschap van het personeel begrepen te hebben en nodigt de vakbonden uit tot hervatting van het cao-overleg. Als startpunt legt NS een nieuw voorstel op tafel, zie deze bijlage. Meest markante punten zijn op het gebied van loon en werkdruk:

  • Een nieuw loonbod van 5,0% per 1-7-2022 met een minimum van €150,- en een eenmalige uitkering van €650,-. Per 1-1-2023 een verhoging met 2,5%. Dit met een looptijd van 18 maanden.
  • Meer zekerheid over verlof door twee dagen snipperverlof gegarandeerd toe te kennen. Recht op onbereikbaarheid wordt opgenomen in de cao.

Ook enkele punten die door VHS specifiek ingebracht zijn worden genoemd, namelijk het duidelijk houden van het verschil tussen hoofdstuk 8 en hoofdstuk 9 en automatische prijscompensatie.

Uit de vorige ledenraadpleging bleek dat de VHS-achterban nog zeker ruimte zag tot overleg en staken een brug te ver vond. VHS is dan ook zeker bereid om samen met de overige vakbonden weer met NS in overleg te gaan. Er zijn nog een heel stel wensen die nog niet in de cao opgenomen kunnen worden. We gaan daarom het nieuwe voorstel van NS bespreken met jullie. Graag horen we als onderhandelingsteam namens VHS jullie mening. Wat ontbreekt er volgens jullie nog aan dit voorstel om te komen tot een goede cao? Deze voorstellen kunnen we dan meenemen in het overleg. Stuur je reactie naar secretariaat@vhs.nl.

Vooralsnog gaat fnv vrijdag door met staken. Zij vinden het gat nog veel te groot, maar willen ondanks de staking wel weer met NS aan tafel. Vvmc geeft aan zowel te willen praten als staken. Cnv heeft zojuist besloten vrijdag ook te gaan staken.

We houden jullie op de hoogte van de nieuwe onderhandelingsdatum en verdere ontwikkelingen rondom deze cao-onderhandeling.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/05/2020
Columns

Column: Spagaat

Een paar weken geleden moest ik met de trein. Het was een ongezellige en onwerkelijke ervaring. Het anders zo bedrijvige station en de gezellig drukke trein waren nu leeg en stil.

26/4/2022
Kennis

VHS'er kandidaat OR C&O en Groep

Leo Zibret heeft gereageerd op onze oproep voor kandidaten voor de OR C&O enGroep bij NS.

23/5/2022
Cao

Cao-onderhandelingen NS 10 mei 2022 – Presentaties van de inzet van de partijen

Op 10 mei vond de eerste overlegronde plaats voor de nieuwe CAO bij NS. Namens VHS namen Gezina ten Hove en Meinte Wildschut hieraan deel.

2/8/2022
Cao

Bericht inzake ledenraadpleging cao NS 2022

 
De afgelopen maanden is er druk onderhandeld over de nieuwe cao van NS. Op 7 juli was de laatste onderhandelingsdag. Op dat moment lagen er twee voorstellen van NS op tafel.