26/10/2022
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons op de hoogte.

De bestuursvergaderingen blijven voorlopig nog hybride. Tijdens ons overleg op 18 oktober waren er drie bestuursleden live aanwezig en de overige leden woonden de vergadering online bij. We merken wel dat we hier als bestuur steeds bedrevener in worden.

De vergadering ging van start met een evaluatie van onze algemene ledenvergadering. Het bestuur is van mening dat deze ALV erg geslaagd was en efficiënt is verlopen. Mede met dank aan Movares voor hun gastvrijheid.

Tijdens de ALV kwam het idee naar voren om een sessie te organiseren over human resources. Aandacht voor medewerkers is cruciaal voor een succesvol bedrijf en een aantal leden constateren dat de inzet van HR medewerkers op dit moment daar geen pas mee houdt. Meer hierover lees je ook in de column van Theo Andrée van de maand oktober.

Er werd tijdens de ALV ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen naar tips voor het organiseren van toekomstige activiteiten. Daar zijn veel reacties op binnen gekomen. Een commissie van het bestuur gaat hiermee aan de slag.

Een deel van de administratieve taken rondom VHS waren in beheer bij Anja van Kleffens van CMHF. Nu Anja vorige maand met pensioen is gegaan zijn er meerdere acties in gang gezet om de overgang van diverse processen van CMHF naar collega’s binnen VHS over te hevelen. Denk hierbij aan o.a. de ledenadministratie. Uiteraard bedanken wij Anja voor haar jarenlange inzet.

Tevens is het bestuur druk met het evalueren van de huidige rechtsbijstandverzekering. De verzekeraar maakte ons er op attent dat we kunnen overwegen om deze verzekering alleen voor actieve (werkzame) leden te handhaven. De rechtsbijstandverzekering is met name bedoeld om in te zetten bij een arbeidsconflict. De komende tijd gaan wij dan ook de post-actieve (gepensioneerde) leden benaderen om te polsen of zij akkoord gaan met het wijzigen van deze verzekering, zodat deze alleen beschikbaar blijft voor actieve leden.

Het bestuur wil haar rollen en taken beter gaan verdelen en organiseren. Hiervoor is een overzicht gemaakt om inzichtelijker te krijgen wie nu wat doet en hoe de verdeling eventueel aangepast kan worden.

Op cao gebied zijn bij ProRail en Movares de cao-onderhandelingen inmiddels gestart. Bij Movares is er sprake van het invoeren van verplichte thuiswerk- en kantoordagen. Dit heeft al voor de nodige onrust binnen de organisatie gezorgd. VHS gaat de komende tijd onderzoeken of wij hier een rol in kunnen spelen.

VHS is nog steeds druk bezig met het ontwikkelen van een plan van aanpak rondom ledenwerving. Zo is al enige tijd sprake van het inzetten van een ambassadeurs netwerk. Tijdens onze volgende vergadering verwachten we een voorstel te bespreken hoe een dergelijk netwerk concreet ingezet kan worden om nieuwe leden te werven.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

17/10/2020
Cao

Resultaten ledenraadpleging werkgelegenheidspact NS

Afgelopen weken konden de NS-leden van VHS via een ledenraadpleging aangeven of ze wel of niet akkoord zijn met het werkgelegenheidspact dat NS graag wil afsluiten met de bonden en de COR. Daarnaast konden de leden opmerkingen en tips meegeven.

19/10/2020
Interviews

Kandidaten VO Rail&OV: Ad Brandt

Ad Brandt heeft zich namens VHS kandidaat gesteld voor het verantwoordingsorgaan (VO) van het Pensioenfonds Rail & OV. Hij staat als tweede op de VHS-lijst namens de werknemers. Ad Brandt werkt als projectmanager bij ProRail.

No items found.