27/9/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Dit keer een update van onze secretaris Robert-Jan Lenselink.

  • In de bestuursvergadering van 19 september jl. zijn de uitkomsten van de recente Bijzondere ALV van 12 september jl. besproken en de follow-up. De contributies worden per 1 januari 2024 verhoogd naar het oude peil, zonder inflatiecorrectie, om onze reserve op peil te houden. Ook is het van belang om (actieve) leden te werven om de vereniging levend te houden voor de toekomst. Nieuwe bestuursleden zijn ook altijd welkom. Over 1 jaar zal er weer een soortgelijke ALV worden georganiseerd om onze positie op dat moment weer te bespreken.
  • De relatie met onze vakbondskoepel CMHF zal worden afgebouwd. De CMHF is zelf bezig met afbouw en hun onderhandelcapaciteit is ons ontvallen door ziekte van Gezina ten Hove. Daarom nemen we met inzet van onze eigen leden deel aan de onderhandeltafels. De opbouwende inzet van VHS wordt steeds gewaardeerd in onze bedrijven. We zitten in de bedrijven waar we actief zijn bovenop de ontwikkelingen in de (nieuwe) cao-rondes en ondersteunen onze onderhandelaars. Het bestuur overweegt zonodig inhuur van externe onderhandelcapaciteit.
  • Op het gebied van pensioenen hebben we een eerste ledenbijeenkomst gehad, een tweede volgt op 27 september. Hier kunnen de leden stemmen over de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Medebestuurslid Mieke Nieuwenhuis, die zitting heeft in het Verantwoordingsorgaan van Rail & OV en actief is in de VHS Pensioencommissie, houdt ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het gaat er om de risico's bij de overgang zo veel mogelijk in te dammen en hierover invloed bij Rail & OV uit te oefenen via het Verantwoordingsorgaan en de Pensioentafel. VHS wordt ook hier gewaardeerd om de genuanceerde en betrokken inbreng.
  • Op 23 oktober vindt de najaarsexcursie plaats van de CAP, de Commissie Activiteiten Postactieven. Dit keer gaat de excursie naar Rotterdam; met Spido rondvaart, lunch in het Westerpaviljoen en rondleiding in het Depot van Museum Boijmans van Beuningen. Alle VHS’ers, ook als je nog niet gepensioneerd bent, en introducés zijn van harte welkom. Wil je mee naar Rotterdam? Stuur dan een mail naar secretariaat@vhs.nl.
  • Verder is er op 18 januari 2023 een interessante lezing over ERTMS in de Kookschool waarin de stand van zaken op dit onderwerp over het voetlicht wordt gebracht.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

27/4/2022
Columns

Column: Veranderingen

Elke dag is anders, elk uur is anders, elke minuut is anders, elke seconde is anders. En toch hebben we soms moeite met veranderingen.

23/5/2022
Columns

Column: collega's gezocht

Twee jaar geleden zag de wereld er voor jou en mij heel anders uit dan nu. Werkgevers wilden bij gebrek aan werk graag reorganiseren.

No items found.