28/9/2023
Events

Raildagen beleefden succesvolle eerste editie

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september vond door heel Nederland de eerste editie van de  Raildagen plaats. Op meer dan vijftig locaties kon het publiek kennis maken met de spoorsector.

Tijdens de Raildagen openen bedrijven en werkplaatsen hun deuren voor familie en vrienden van het eigen personeel, de omgeving, relaties en het brede publiek. Het doel: laten zien én ervaren hoe boeiend, duurzaam en innovatief de railsector is. En wat voor mooie banen er in deze sector allemaal zijn.

Elk bedrijf of project dat mee wilde doen kon zich aanmelden bij Railforum. En dat werd dus in groten getale gedaan. Railforum ondersteunde met praktische tips, huisstijl en een landelijke campagne.

In Utrecht konden bezoekers onder andere met de trein van Utrecht Centraal naar het Spoorwegmuseum en was er een rondleiding op Utrecht Centraal. Een bezoek brengen aan het OCCR (Operationeel Controle Centrum Rail) was ook mogelijk. Daarnaast zetten de hoofdkantoren van NS en ProRail hun deuren open. In de binnentuin van de Inktpot was een markt en speelde het NS Orkest op zaterdag 16 september diverse keren voor het publiek. Nico Spilt maakte er een filmpje van!

De combinatie van stralend weer en vele enthousiaste deelnemers en bezoekers zorgden voor een succesvolle eerste editie van de Raildagen. Volgend jaar weer!

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

27/2/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons op de hoogte.

26/10/2022
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons op de hoogte.

No items found.