30/04/2020
Cao

Onderhandelingen cao NS opgeschort

De eerste twee dagen van de cao-onderhandelingen verliepen voorspoedig en in goede harmonie, maar inmiddels liggen de onderhandelingen als gevolg van de coronacrisis stil.

In plaats daarvan houdt VHS samen met de andere bonden contact met NS via conference calls. Deze calls zijn vooral bedoeld om vinger aan de pols te houden en mee te denken over corona-gerelateerde zaken.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de onderhandelingen weer opgestart worden. Wel heeft VHS op 11 maart jl. bij haar leden werkzaam bij NS een enquête uitgezet over het 'outputgerelateerd werken', beter bekend als 'Hoofdstuk 9'. Deze term verwijst naar het hoofdstuk waarin dit onderwerp wordt beschreven in de cao. Werk je bij NS en heb je de enquête nog niet ingevuld? Het kan nog! Stuur de enquête ook door naar je collega's. Ook NS'ers die geen lid zijn van VHS kunnen de enquête invullen. Graag zelfs!

 

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

17/12/2020
Interviews

'Heel veel zin in'

Vorige maand behaalde VHS Railprofessionals een schitterend resultaat tijdens de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan (VO) van het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. Van de twaalf beschikbare zetels gingen er drie naar VHS.

27/01/2021
Interviews

'Ik wilde graag de mensen en de spoorsector beter leren kennen'

Sinds de eeuwwisseling was Bas von Königslöw werkzaam in de spoorsector. Naast zijn werk bij NS zette hij zich ook in voor VHS.

No items found.