30/04/2020
Cao

Onderhandelingen cao NS opgeschort

De eerste twee dagen van de cao-onderhandelingen verliepen voorspoedig en in goede harmonie, maar inmiddels liggen de onderhandelingen als gevolg van de coronacrisis stil.

In plaats daarvan houdt VHS samen met de andere bonden contact met NS via conference calls. Deze calls zijn vooral bedoeld om vinger aan de pols te houden en mee te denken over corona-gerelateerde zaken.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de onderhandelingen weer opgestart worden. Wel heeft VHS op 11 maart jl. bij haar leden werkzaam bij NS een enquête uitgezet over het 'outputgerelateerd werken', beter bekend als 'Hoofdstuk 9'. Deze term verwijst naar het hoofdstuk waarin dit onderwerp wordt beschreven in de cao. Werk je bij NS en heb je de enquête nog niet ingevuld? Het kan nog! Stuur de enquête ook door naar je collega's. Ook NS'ers die geen lid zijn van VHS kunnen de enquête invullen. Graag zelfs!

 

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

20/12/2021
Cao

Cao Movares

Nadat in november de voorstellenbrieven waren uitgewisseld startte 15 december jl. de cao-onderhandelingen bij Movares.

27/4/2022
Cao

Cao-onderhandelingen NS

Bij NS is 25 april de aftrap gegeven voor de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Dit gebeurde niet met een start van de daadwerkelijke onderhandelingen, maar met een aantal presentaties die verschillende invalshoeken rondom arbeidszaken bespraken. Doel: de dialoog op gang brengen en elkaar beter leren kennen.

No items found.