17/12/2020
Columns

Column: Trendwatchers hebben eindelijk gelijk gekregen

Het werd al jaren geroepen. Goeroes verkondigden het al tijden. Trendwatchers zagen het reeds een poos aankomen. De jongeren waren al niets anders gewend. Ja, er zijn grote veranderingen gaande in de wereld. En deze veranderingen zullen steeds sneller gaan.

Voor jongeren is het heel normaal dat privé, school, werk, uitjes, eten en slapen naadloos in elkaar overlopen en vaak ook door elkaar heenlopen. En dat je altijd een scherm bij je in de buurt hebt. En continu aan het communiceren bent. Met beperkt fysiek contact. En dat de communicatie vooral uit veel filmpjes, foto's, WhatsApp, TikTok en Instagram bestaat.

En nu, eindelijk, hebben ook wij - de volwassenen -  het licht gezien! Al kost het wel wat moeite. Sinds maart hebben we geen keuze meer en worden we gestuurd om eindelijk eens met de jongeren mee te gaan. Niet een traditioneel bureau met familiefoto. Geen geroddel meer bij het kopieerapparaat. Niet bijpraten bij de koffiemachine. Geen groepsbinding of een stiekeme kus bij de kerstborrel. Geen gedoe meer over werktijden, niet meer staan dampen in overvolle spitstreinen, niet meer vechten om op tijd je jas bij een flexibele werkplek op te hangen, geen vreemd ruikende collega's meer om je heen.

Tegenwoordig bepaal je zelf welke uren en welke dagen je werkt. Hoe je werkplek er uit ziet. Wanneer je boodschappen doet. Kun je echt een boswandeling maken tussen een paar vergaderingen in om je creativiteit, motivatie en bewustzijn te prikkelen. Krijg je niet zo maar een paar spoedklussen op je bureau gedumpt. Ben je op tijd thuis om samen te eten. Heb je echt dagelijks contact met jouw puberende kinderen. En kom je eindelijk toe aan dat goede gesprek met je partner over jullie relatie.

2020 is wat dat betreft echt een bijzonder jaar. Benieuwd wat volgend jaar ons brengt.

Voor nu wens ik jullie fijne feestdagen, ook waarschijnlijk anders ingevuld dan je gewend bent. Blijf naar elkaar omkijken.

Marcel Kunst
Voorzitter VHS Railprofessionals

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

26/10/2022
Interviews

Interview met Meinte Wildschut. Hoe heeft hij de cao-onderhandelingen bij NS ervaren.

Meinte Wildschut was tijdens cao-onderhandelingen bij NS één van de onderhandelaren namens VHS. Het leek ons interessant om in een interview te vragen naar zijn ervaringen tijdens de recente cao-onderhandelingen.

7/7/2023
Pensioen

Update Nieuwe Pensioen Regeling (NPR)

Nu de 1e kamer eind mei akkoord is gegaan met de nieuwe pensioenregeling zijn de sociale partners en ons pensioenfonds Rail & OV, verzameld aan de ‘Pensioentafel’. Mieke Nieuwenhuis geeft ons als lid van de pensioencommissie van VHS een korte update.

 

No items found.