29/10/2020
Cao

Inventarisatie cao-wensen VHS'ers Movares

Komende maand starten bij Movares de cao-onderhandelingen. Voorafgaand hieraan vroeg VHS'er Robert-Jan Lenselink aan de VHS-leden bij Movares wat volgens hen aan bod moest komen tijdens de onderhandelingen.

Deze rondgang bracht de volgende aandachtspunten naar voren:

  • Thuiswerkvergoeding
    Dit wordt gezien in het licht, dat het merendeel van de medewerkers vanaf maart 2020 thuis werkt en dat de situatie blijvend is veranderd.
  • Senioren-regeling
    Er is de laatste jaren op senioren-regelingen bezuinigd, terwijl het meer aan de orde is dan ooit. Pensioenakkoord en RVU-regeling (Regeling Vervroegde Uittreding) kunnen daar ook bij helpen.
  • Certificaten
    Certificaten bevorderen in bezit van personeel, is met name van belang om een overname van Movares te bemoeilijken en bevordert de betrokkenheid bij het bedrijf.
  • WAU, Winst Afhankelijke Uitkering
    WAU wordt op prijs gesteld, maar wordt afhankelijk gesteld van de behaalde omzet.
  • Salarisverhoging
    Deze  wordt ingebracht door de onderhandelaars, middels een passend percentage.

De onderhandelrondes staan gepland voor 18 november en 9 december. Namens VHS Railprofessionals voeren Gezina ten Hove en Frits Immers het woord. De inzet wordt conform afspraken in het Regieteam van Movares niet vooraf middels inzetbrieven ingediend, maar tijdens de onderhandelingen door de partijen ingebracht.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/10/2021
Kennis

Naar een kleiner en wendbaarder NS

Vorig voorjaar nadat de coronapandemie ook Nederland in zijn greep kreeg was het effect voor NS immens.

27/05/2021
Pensioen

Bericht van de Pensioentafel

VHS is deelnemer aan de Pensioentafel Rail & OV. Aan die tafel praten werknemers en werkgevers met het pensioenfonds over de vormgeving van ons pensioen.

No items found.