28/10/2020
Columns

Column: Stemmingmakerij

Klop, klop, klop... hoort wat klopt daar... nee het is geen vreemd'ling, want die zit vanwege de coronamaatregelen thuis.

Er staat wel iets voor de deur, namelijk de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, kortweg het VO van Rail & OV.

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat per 1 januari jl. ons aloude en vertrouwde SPF is samengegaan met SPOV en dat om die reden een nieuw VO gekozen moet worden. Die verkiezingen zouden eerst in het voorjaar gehouden worden, maar zijn vanwege de corona uitgesteld naar het najaar, niet wetende dat we dan in eenzelfde golf zouden zitten. Nu worden die verkiezingen toch wel digitaal gehouden, maar vanwege die tweede golf zullen we ook de campagne digitaal moeten doen.

In het oude VO had VHS twee zetels, een namens de werknemers, de actieven, en een namens de gepensioneerden, de post-actieven. In het nu circa een kwart grotere Rail & OV wordt het een uitdaging om daar weer twee zetels te behalen. Gelukkig zijn er nu per kiesgroep zes in plaats van vijf zetels te verdelen, desalniettemin zal het een uitdaging worden om weer met twee VHS'ers in het VO vertegenwoordigd te zijn.

Daarom kloppen we de komende tijd een paar keer bij jullie aan om mee te doen aan de digitale campagne. Daarvoor hebben we een aantal middelen ontwikkeld die jullie kunnen inzetten. Vorige week kreeg je al een nieuwsbrief met een banner toegestuurd die je onder je e-mailhandtekening kunt plakken met daarbij een link naar de speciale VHS-verkiezingspagina op onze website, waar onze kandidaten zich uitgebreid presenteren. Verder zijn we vertegenwoordigd op LinkedIn en op Facebook.

Ook vond je in de Nieuwsbrief een link naar twee posters. Print hem uit en hang hem op je thuiswerkplek op. Uiteraard zodanig dat deze goed in beeld is tijdens je digitale teammeetings. Maar het allerbelangrijkste is dat je gaat stemmen en je collega's stimuleert om dit ook te doen. En als ze dan toch stemmen, zou het mooi zijn als ze op een VHS-kandidaat stemmen.

Begin december zullen we weten of we niet voor niets bij jullie aangeklopt hebben.

Rob Derksen
Bestuurslid VHS & voorzitter VO

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

7/1/2024
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Maandag 11 december 2023 vond de laatste bestuursvergadering van dit jaar plaats. Bij afwezigheid van Bas Rijnders houdt Mirjam Otten ons deze keer op de hoogte van wat er speelt binnen het bestuur.

29/10/2020
Cao

Inventarisatie cao-wensen VHS'ers Movares

Komende maand starten bij Movares de cao-onderhandelingen. Voorafgaand hieraan vroeg VHS'er Robert-Jan Lenselink aan de VHS-leden bij Movares wat volgens hen aan bod moest komen tijdens de onderhandelingen.

No items found.