24/3/2023
Pensioen

VHS-nieuwsbericht pensioenen

De ontwikkelingen rond onze pensioenen staan bepaald niet stil.

Nog even los van de besluitvorming in het parlement, wordt er binnen ons Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (kortweg Rail & OV) hard gewerkt aan een nieuwe regeling welke door de sociale partners (werkgevers en werknemers) aan de pensioentafel zal moeten worden vastgesteld. Daarnaast maakt het bestuur o.a. een plan hoe we van het oude naar het nieuwe stelsel komen, het zogenaamde 'invaren'. Daar heeft het verantwoordingsorgaan (VO) van Rail & OV een belangrijke adviserende rol. Zowel aan de pensioentafel als in het VO is VHS goed vertegenwoordigd.

In dat kader organiseren we op 22 mei in de Katreinetoren een sessie voor onze achterban. Daar willen we ingaan op de actuele stand van zaken met betrekking tot de nieuwe pensioenregeling. Met een presentatie gevolgd door een forumdiscussie met onze in- en externe deskundigen praten we jullie bij over de stand van zaken en horen we graag jullie mening.

Alle leden, actief en postactief, maar ook niet-leden uit de branche zijn hierbij van harte welkom.

Voorafgaand aan de bijeenkomst op 22 mei, organiseert onze interne deskundige Kees Jan van Dolder een kennissessie pensioenen voor VHS-leden die actief mee willen denken over de nieuwe pensioenregeling. Deze sessie vindt plaats op donderdagmiddag 6 april vanaf 15.00 uur in vergaderkamer F0.16 in De Inktpot. Graag aanmelden bij Ad Brandt.

Tot slot willen we jullie wijzen op het onderzoek dat Rail en OV start genaamd: “Geef uw mening over beleggen en pensioen.” Rail & OV vindt het belangrijk om te weten hoe u aankijkt tegen het nemen van veel of juist weinig risico bij beleggingen. Het onderzoek loopt van: 23 maart t/m 9 april. Kijk op de site van Rail & OV.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

20/12/2021
Columns

Column: 2021 of 2012

Er is een Maya-legende, een boek en een film waarin werd aangegeven dat in 2012 de wereld zoals wij die kenden zou vergaan. De legende kende nog verschillende interpretatiemogelijkheden. Het boek was al wat explicieter en de film was natuurlijk een regelrechte rampenfilm. Wat nu als de Maya kalender verkeerd begrepen is? Dat het niet 2012 maar 2021 moest zijn?

24/1/2023

Bestuurslid (M/V) gezocht

VHS is op zoek naar een nieuw bestuurslid (M/V). Daarbij gaat de voorkeur uit naar een medewerker bij Movares.

No items found.