24/3/2023
Pensioen

VHS-nieuwsbericht pensioenen

De ontwikkelingen rond onze pensioenen staan bepaald niet stil.

Nog even los van de besluitvorming in het parlement, wordt er binnen ons Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (kortweg Rail & OV) hard gewerkt aan een nieuwe regeling welke door de sociale partners (werkgevers en werknemers) aan de pensioentafel zal moeten worden vastgesteld. Daarnaast maakt het bestuur o.a. een plan hoe we van het oude naar het nieuwe stelsel komen, het zogenaamde 'invaren'. Daar heeft het verantwoordingsorgaan (VO) van Rail & OV een belangrijke adviserende rol. Zowel aan de pensioentafel als in het VO is VHS goed vertegenwoordigd.

In dat kader organiseren we op 22 mei in de Katreinetoren een sessie voor onze achterban. Daar willen we ingaan op de actuele stand van zaken met betrekking tot de nieuwe pensioenregeling. Met een presentatie gevolgd door een forumdiscussie met onze in- en externe deskundigen praten we jullie bij over de stand van zaken en horen we graag jullie mening.

Alle leden, actief en postactief, maar ook niet-leden uit de branche zijn hierbij van harte welkom.

Voorafgaand aan de bijeenkomst op 22 mei, organiseert onze interne deskundige Kees Jan van Dolder een kennissessie pensioenen voor VHS-leden die actief mee willen denken over de nieuwe pensioenregeling. Deze sessie vindt plaats op donderdagmiddag 6 april vanaf 15.00 uur in vergaderkamer F0.16 in De Inktpot. Graag aanmelden bij Ad Brandt.

Tot slot willen we jullie wijzen op het onderzoek dat Rail en OV start genaamd: “Geef uw mening over beleggen en pensioen.” Rail & OV vindt het belangrijk om te weten hoe u aankijkt tegen het nemen van veel of juist weinig risico bij beleggingen. Het onderzoek loopt van: 23 maart t/m 9 april. Kijk op de site van Rail & OV.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

23/6/2022
Kennis

VHS heeft een vernieuwde website

Op maandag 13 juni was het zover. De geheel vernieuwde website van VHS kwam in de lucht. Na maanden van hard werken heeft de website een fris nieuw uiterlijk gekregen. Esther den Braven legt uit hoe één en ander tot stand is gekomen.

11/10/2022
Cao

CAO NS goedgekeurd door leden vakbonden

Vanochtend is bekend geworden dat de leden van alle vakbonden bij NS akkoord zijn met het onderhandelingsresultaat dat op 11 september bereikt werd.

No items found.