22/12/2022
Cao

VHS achterban stemt in met cao ProRail

Tijdens de cao-tweedaagse van 21 en 22 november 2022 is er na zeer intensief onderhandelen een resultaat bereikt tussen de vakbonden en ProRail.

Het ondertekende resultaat is hier na te lezen.

De vakbonden hebben dit onderhandelingsresultaat voorgelegd aan hun achterbannen en op 12 december hebben alle vakbonden aan ProRail laten weten dat een meerderheid van hun leden ermee instemt.  Hiermee is de nieuwe CAO ProRail een feit.

Ondanks de wat gemengde gevoelens over de nivelleringseffecten is ook bij VHS een meerderheid akkoord met het bereikte resultaat.

Bij de vorige CAO had VHS bedongen niet eerder aan de onderhandelingstafel voor een nieuwe cao te komen, voordat er significante verbeteringen in de VL-organisatie te constateren zouden zijn. Echter het werkbelevingsonderzoek en de uitwerking daarvan nemen meer tijd in beslag dan voorzien. Ondertussen is door alom bekende redenen de financiële nood bij de mensen behoorlijk gestegen. Om die reden hebben bonden en ProRail besloten tot een ‘smalle cao’, d.w.z. met alleen een loonparagraaf. VHS is verheugd dat met de gemaakte geldelijke afspraken de mensen nu reeds financieel tegemoet gekomen kunnen worden, in plaats van te wachten tot de afronding van het werkbelevingsonderzoek.

Alle leden die op wat voor manier hun steentje hebben bijgedragen voor en tijdens het cao-proces, willen wij hartelijk danken!

Gezina ten Hove

Wico Molenaar

René Koppert

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

6/11/2023
Columns

Column: Wat merkt de klant ervan?

Na 44 jaar bij NS en 10 jaar als lid van de VHS redactie legt Paul Kleppe zijn taken neer om te gaan genieten van een vervroegd pensioen. Een mooie gelegenheid om hem te laten terugblikken op zijn werk bij NS en VHS. Wij wensen Paul alle goeds voor de toekomst en dat hij nog maar lang mag genieten van zijn vrije tijd als pensionado.

27/05/2021
Cao

ProRail heeft nieuwe cao

VHS Railprofessionals, FNV Spoor, CNV Vakmensen en ProRail hebben een definitief onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao bereikt. De cao is geldig van 1 januari 2021 tot 1 januari 2023.

25/11/2022
Cao

CAO-akkoord bij Prorail

De afgelopen periode hebben de bonden en ProRail onderhandeld over een nieuwe cao per 1 januari 2023. De nieuwe cao heeft een looptijd van 18 maanden.