7/7/2023
Pensioen

Update Nieuwe Pensioen Regeling (NPR)

Nu de 1e kamer eind mei akkoord is gegaan met de nieuwe pensioenregeling zijn de sociale partners en ons pensioenfonds Rail & OV, verzameld aan de ‘Pensioentafel’. Mieke Nieuwenhuis geeft ons als lid van de pensioencommissie van VHS een korte update.

 

Samen zijn we aan de slag gegaan om een regeling voor ‘ons’ te maken. Ook VHS heeft aan deze onderhandelingen meegedaan met Ad Brandt en Laurens Berger aan de onderhandelingstafel en Kees Jan van Dolder, Martin Morsman en ikzelf in de ‘achterbankamer’.

Woensdag 5 juli ( de dag van de  storm!) zijn we deels digitaal bijeengekomen met de pensioencommissie van VHS, waar Ad Brandt ons door de voorlopige resultaten heeft geleid. We hebben het volgende vastgesteld:

  • De pensioencommissie is tevreden met het conceptresultaat.
  • Na de definitieve vaststelling van de conceptregeling  (11 juli) zullen wij twee bijeenkomsten voor de leden organiseren, waarbij we de leden vragen hun oordeel te geven over het voorstel om de NPR te implementeren binnen ons pensioenfonds.

We hopen dat onze leden in grote getale naar één van de bijeenkomsten zullen komen. Het onderwerp is er in ieder geval belangrijk genoeg voor!! Blijf op de VHS-website vooral de agenda in de gaten houden. Daarop zullen zo spoedig mogelijk de data van nieuwe bijeenkomsten worden gecommuniceerd.

De verwachting is dat komende zomer de conceptregeling en het bijbehorende transitieplan voor het nieuwe pensioenstelsel gereed komt. Dit zal dan t.z.t. aan de achterban ter goedkeuring worden voorgelegd. Hoe wij dat gaan vormgeven zijn we nog over aan het nadenken. Via de website en onze nieuwsbrieven houden we je op de hoogte.

Het verslag van de pensioenbijeenkomst van 22 mei is hier na te lezen. De presentatie die hoort bij deze bijeenkomst vind je hier. Heb je nog vragen over het nieuwe pensioenstelsel, dan kun je die mailen naar secretariaat@vhs.nl. Het secretariaat zal dan jouw vraag doorsturen naar de deskundigen binnen de pensioencommissie.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

24/8/2022

Fotomodellen gezocht

Voor onze nieuwe website zijn we op zoek naar  de gezichten van VHS. Letterlijk. We zijn niet voor niets een vereniging van collega's voor collega's. En dat willen we op de website en onze sociale media graag laten zien.

25/3/2022
Columns

Column: Alweer? Alweer!

In mijn beleving zijn de vorige cao-onderhandelingen nog maar net afgesloten en nu zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe! Begin verleden jaar, midden in de coronapandemie, is het eindbod van NS aan de leden van de vakbonden voorgelegd en goedgekeurd. De handtekening is van 2 maart 2021 en iets meer dan een jaar later gaan we alweer aan de bak!

7/6/2023
Pensioen

Verslag ledenbijeenkomst over Wet toekomst pensioenen

Ruim 50 bezoekers kwamen naar de informatieve bijeenkomst op 22 mei over het nieuwe pensioenstelsel. Hieronder een kort verslag.