8/11/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Dit keer een update van onze secretaris Robert-Jan Lenselink.

Onze bestuursvergadering op 19 oktober werd grotendeels online bijgewoond door onze bestuursleden. Deze keer werd er effectief vergaderd. De nadruk lag op de lopende en komende cao-onderhandelingen bij NS en Movares.

De cao-onderhandelingen bij NS zijn net gestart en lopen door tot december. De inzetbrieven van de vakbonden zijn besproken en van daaruit wordt verder onderhandeld. Het streven is om eind december dan de afspraken over de nieuwe cao gereed te hebben. Over de inhoud van de inzetbrieven lees je meer in het artikel van Meinte Wildschut over de start van de cao-onderhandelingen bij NS.

Bij Movares wordt onderhandeld in twee onderhandelrondes. De eerste zal op 9 november plaatsvinden en de tweede ronde op 14 december. Vanuit VHS wordt bij alle aangesloten bedrijven onderhandeld door eigen leden. Tijdens het overleg is besproken dat met name bij Movares versterking gewenst is. Inmiddels is er een oproep gedaan en heeft zich een kandidaat gemeld. Nu kan men ook bij Movares sterk de onderhandelingen in.

Ook bij ProRail staan nieuwe cao-onderhandelingen op de planning. Deze zullen echter pas begin 2024 van start gaan. Hier zal Marc de Natris van CMHF de honneurs waarnemen.

Op 18 januari 2024 zal onze Nieuwjaarsbijenkomst gehouden worden. Deze keer wordt de Nieuwjaarsborrel gecombineerd met een interessante lezing over ERTMS. Deze bijeenkomst vindt plaats in de ‘Kookschool’ in de Katreinetoren van NS op CS Utrecht. Meer over deze bijeenkomst kun je nalezen bij de agenda items op onze website. Zie ik je dan?

Groeten,

Robert-Jan Lenselink, secretaris VHS Railprofessionals

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

22/5/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bij afwezigheid van Bas Rijnders brengt deze keer Robert-Jan Lenselink ons op de hoogte.

6/11/2023
Columns

Column: Wat merkt de klant ervan?

Na 44 jaar bij NS en 10 jaar als lid van de VHS redactie legt Paul Kleppe zijn taken neer om te gaan genieten van een vervroegd pensioen. Een mooie gelegenheid om hem te laten terugblikken op zijn werk bij NS en VHS. Wij wensen Paul alle goeds voor de toekomst en dat hij nog maar lang mag genieten van zijn vrije tijd als pensionado.

No items found.