18/11/2021
Events

Terugblik ALV

Op dinsdag 2 november jl. vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) van VHS plaats. Een kleine dertig mensen waren hiervoor naar de Kookschool gekomen.



Naast het behandelen van de verschillende jaarlijks terugkerende stukken zoals het secretarieel jaarverslag en de financiële stukken, werd er dit jaar afscheid genomen van twee bestuursleden en werden drie nieuwe bestuursleden welkom geheten. Afgetreden zijn bestuurslid Goof Lindijer en penningmeester Jan Herman Meijer. Meijer wordt opgevolgd door Meinte Wildschut. Verder traden Ruud de Jong en Erwin Huiskamp tot het bestuur toe. Zij zullen binnen het bestuur de ogen en oren zijn voor respectievelijk Movares en ProRail. Voorafgaand aan de ALV vond een rondetafelgesprek plaats waarin de vergadering onder andere kennis maakte met de voorgestelde nieuwe bestuursleden.

Een vast onderdeel van de ALV is het verslag van de kascommissie over het gevoerde financiële beleid. De commissie, bestaande uit Ad Brandt en Rene Ruessen, was in haar verslag kritisch. Er blijkt een substantieel gat te zitten tussen het aantal leden en de geïnde contributie. Scheidend penningmeester Meijer lichtte toe dat hier inderdaad nog een slag te maken is. De meeste leden betalen  met een automatische incasso. Helaas gebeurt het dat er bij sommige leden niet altijd geïncasseerd kan worden. Een reden daarvoor kan zijn dat leden een ander bankrekeningnummer hebben en dit vergeten zijn door te geven. Daarnaast betalen een aantal leden via een factuur, maar worden deze facturen niet altijd voldaan. Ook blijkt dat de ledenadministratie niet in alle gevallen up-to-date is. Kortom, werk aan de winkel. De nieuwe penningmeester beloofde dit zo spoedig mogelijk op te pakken en in orde te maken. De ALV werd traditiegetrouw afgesloten met een netwerkborrel.
Het voornemen is om de volgende ALV in de eerste helft van 2022 te organiseren. Dus houd de VHS agenda in de gaten!

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

5/1/2024
Cao

CAO-onderhandelingen Movares uitgesteld wegens samenwerking met Innovus Groep

Op 9 november 2023 gingen de cao-onderhandelingen bij Movares van start.  Ook de OR was als adviseur vertegenwoordigd. De verschillende partijen hebben tijdens dit eerste overleg de verschillende wensen en standpunten uitgewisseld.

28/5/2022
Pensioen

Achterbanberaad nieuwe pensioenregeling

Op woensdag 25 mei organiseerde de VHS pensioencommissie een bijeenkomst om te overleggen met haar achterban.

No items found.