18/11/2021
Events

Rondetafelgesprek met nieuwe bestuursleden

Voorafgaand aan de algemene ledenvergadering maakte de vergadering kennis met de beoogde nieuwe bestuursleden Meinte Wildschut, Erwin Huiskamp en Ruud de Jong.

Scheidend bestuurslid Goof Lindijer ging met hen en de eveneens opstappende penningmeester Jan Herman Meijer in gesprek over VHS en over hun ambities. Lindijer vroeg allen waarom zij lid waren geworden van VHS. De antwoorden waren divers, maar de drie pijlers van VHS - collectieve belangenbehartiging, individuele belangenbehartiging en netwerken - kwamen bij alle drie terug. Ook gaven ze aan daar in de toekomst graag aan te willen blijven werken. De Jong zet zich nu al in voor het creëren van ambassadeurschap bij de leden en zal Movares gaan vertegenwoordigen in het bestuur. Huiskamp gaat ProRail daar vertegenwoordigen. Wildschut neemt het penningmeesterschap op zich, maar blijft ook betrokken bij de belangenbehartiging binnen NS.

Lindijer vroeg aan Meijer hoe hij de toekomst van vakbonden ziet. Meijer denkt dat die gaat verdwijnen en dat medewerkers zelf voor hun rechten opkomen. De meerwaarde voor VHS moet in het netwerken over de spoorbedrijven zitten. Uit de zaal kwam de vraag aan Lindijer waar hij zelf het meest trots op was tijdens zijn bestuurstijd. Lindijer gaf aan dat dat vooral de communicatie is geweest. Samen met het communicatieteam iedere maand het VHS-nieuws verzorgen.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

24/3/2022
Pensioen

Pensioen: solidaire of flexibele premieregeling?

Donderdag 10 maart jl. kwam de VHS Pensioencommissie bij elkaar in de Inktpot. De belangrijkste keuze die nu gemaakt moet worden is die van het soort contract: solidaire premieregeling of flexibele premieregeling.

17/8/2021

Medezeggenschapsverkiezingen NS


Jij stemt toch ook!
De medezeggenschapsverkiezingen komen er aan!

No items found.