18/11/2021
Events

Rondetafelgesprek met nieuwe bestuursleden

Voorafgaand aan de algemene ledenvergadering maakte de vergadering kennis met de beoogde nieuwe bestuursleden Meinte Wildschut, Erwin Huiskamp en Ruud de Jong.

Scheidend bestuurslid Goof Lindijer ging met hen en de eveneens opstappende penningmeester Jan Herman Meijer in gesprek over VHS en over hun ambities. Lindijer vroeg allen waarom zij lid waren geworden van VHS. De antwoorden waren divers, maar de drie pijlers van VHS - collectieve belangenbehartiging, individuele belangenbehartiging en netwerken - kwamen bij alle drie terug. Ook gaven ze aan daar in de toekomst graag aan te willen blijven werken. De Jong zet zich nu al in voor het creëren van ambassadeurschap bij de leden en zal Movares gaan vertegenwoordigen in het bestuur. Huiskamp gaat ProRail daar vertegenwoordigen. Wildschut neemt het penningmeesterschap op zich, maar blijft ook betrokken bij de belangenbehartiging binnen NS.

Lindijer vroeg aan Meijer hoe hij de toekomst van vakbonden ziet. Meijer denkt dat die gaat verdwijnen en dat medewerkers zelf voor hun rechten opkomen. De meerwaarde voor VHS moet in het netwerken over de spoorbedrijven zitten. Uit de zaal kwam de vraag aan Lindijer waar hij zelf het meest trots op was tijdens zijn bestuurstijd. Lindijer gaf aan dat dat vooral de communicatie is geweest. Samen met het communicatieteam iedere maand het VHS-nieuws verzorgen.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

21/5/2024

VHS onderneemt actie voor werving nieuwe leden

Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering hebben we gesproken over een aanpak om tot groei van het aantal leden van onze vereniging te komen. Het is mooi dat we daar samen de schouders onder hebben gezet in de afgelopen weken, ons secretariaat kon 10 nieuwe leden bijschrijven!

28/10/2021
Kennis

Naar een kleiner en wendbaarder NS

Vorig voorjaar nadat de coronapandemie ook Nederland in zijn greep kreeg was het effect voor NS immens.

No items found.