30/09/2020
Events

Online ALV minder levendig

Op donderdag 17 september vond de Algemene Ledenvergadering van VHS plaats. Online wel te verstaan.

De ALV stond eerder gepland voor april, maar werd wegens corona verplaatst naar september. Helaas kon, wederom door corona, ook deze vergadering niet op locatie plaatsvinden.

Met vijftien deelnemers was deze ALV niet te vergelijken met andere ALV's. Veel leden lieten het afweten nu er geen mogelijkheid was om met elkaar na dan wel bij te praten. Begrijpelijk maar ook jammer.

Reservelid gezocht

Dankzij de discipline van alle deelnemers verliep deze online bijeenkomst gestructureerd en vlot. Er werden kritische vragen gesteld en het bestuur had de vergadering goed voorbereid. De kascommissie stelde voor décharge te verlenen en had nog wat adviezen. Guus Looij nam afscheid als kascommissielid, Ad Brandt blijft nog een jaar zitten. René Ruesen stelde zich beschikbaar als tweede lid. Een kascommissie heeft ook  een reservelid nodig. Deze werd niet gevonden tijdens de ALV. Mocht jij dit wel zien zitten, meld je dan aan bij onze secretaris Robert-Jan Lenselink via secretariaat@vhs.nl.

Nieuwe penningmeester

Nadat de laatste penningmeester tussentijds zijn taken neerlegde en oud-penningmeester Jan Herman Meijer deze taak weer op zich nam, geeft  hij nu aan toch echt te willen stoppen. Het bestuur is in gesprek met een potentiële kandidaat. Mocht deze het uiteindelijk niet zien zitten, dan neemt een van de bestuursleden deze taak op zich.

Vooruitblik

Ook Marcel Kunst, voorzitter VHS, vond het jammer dat we elkaar niet live konden ontmoeten en dat hij na afloop geen drankje aan kon bieden. Desalniettemin blikte hij vooruit en liet weten dat deze crisis ook kansen biedt voor onze vereniging. Door de onzekerheid die heerst onder medewerkers in de spoorsector als gevolg van de coronacrisis kunnen we als vereniging meer vanuit onze doelstellingen opereren en moeten we een ieder duidelijk maken waar we voor staan. Dit vraagt een actieve rol van bestuursleden én leden. Door met elkaar in gesprek te blijven maar ook door het gesprek aan te gaan met collega's die nog geen lid zijn.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

25/06/2020
Uit het bestuur

Weer naar kantoor?

Vijftien weken geleden veranderde alles en werkten we opeens massaal thuis.

29/10/2020
Pensioen

Herziening pensioenstelsel

Afgelopen zomer liet de VCP weten het niet eens te zijn met minister Koolmees als het gaat over het Pensioenakkoord.

No items found.