27/12/2022
Cao

Onderhandelingsresultaat cao DEKRA Rail

DEKRA Rail en de vakbonden hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao bij DEKRA Rail.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2022 tot 1 april 2024. Dit heeft de voorkeur aangezien dan de financiële resultaten meegenomen kunnen worden in een volgende cao-overleg.

Het jaar 2022 is een heel slecht financieel jaar voor DEKRA Rail, Naar verwachting word een negatief resultaat behaald. Voor 2023 zijn al de nodige klantopdrachten binnengehaald en zetten we onder andere in op een bredere markt voor het Tribologie en Materiaalkunde laboratorium. Voor Tribologie is deze weg al ingeslagen, met de eerste positieve resultaten.  

Een aantal medewerkers zal komende maanden met pensioen gaan. Hiervoor is al vervanging aangenomen, maar daarnaast staan er de nodige vacatures uit. Door nauwe contacten met hogescholen en universiteiten te onderhouden, streeft men er naar ook daar nieuwe aanwas binnen te halen. Dit door middel van het aanbieden van stage -en afstudeerplekken en het vergroten van de naamsbekendheid. Door gezamenlijk de schouders er onder te zetten, mee te denken en mee te werken moet DEKRA Rail het resultaat voor 2023 en de toekomst beter neer kunnen zetten.

De vakbonden zullen dit onderhandelingsresultaat voorleggen aan hun leden. Aan vakbondsleden wordt, via hun bond, gevraagd hierover te stemmen.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

7/1/2024
Columns

Column: Another year has gone, a new one just begon

Traditiegetrouw schrijft onze voorzitter, Marcel Kunst, de laatste column van het jaar. Al is dat in dit geval de eerste column van het nieuwe jaar, doordat de verschijningsdatum van de nieuwsbrief is verschoven naar begin januari 2024. Hij blikt terug op het afgelopen jaar en neemt ons tevens mee in de verwachtingen voor het nieuwe jaar.

23/5/2022
Kennis

Verkiezing OR NS: Leo Zibret stelt zich voor

Van 11 mei tot 7 juni vinden tussentijdse verkiezingen plaats voor de OR C&O en Groep van NS. VHS'er Leo Zibret heeft zich kandidaat gesteld.

No items found.