27/12/2022
Cao

Onderhandelingsresultaat cao DEKRA Rail

DEKRA Rail en de vakbonden hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao bij DEKRA Rail.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 januari 2022 tot 1 april 2024. Dit heeft de voorkeur aangezien dan de financiële resultaten meegenomen kunnen worden in een volgende cao-overleg.

Het jaar 2022 is een heel slecht financieel jaar voor DEKRA Rail, Naar verwachting word een negatief resultaat behaald. Voor 2023 zijn al de nodige klantopdrachten binnengehaald en zetten we onder andere in op een bredere markt voor het Tribologie en Materiaalkunde laboratorium. Voor Tribologie is deze weg al ingeslagen, met de eerste positieve resultaten.  

Een aantal medewerkers zal komende maanden met pensioen gaan. Hiervoor is al vervanging aangenomen, maar daarnaast staan er de nodige vacatures uit. Door nauwe contacten met hogescholen en universiteiten te onderhouden, streeft men er naar ook daar nieuwe aanwas binnen te halen. Dit door middel van het aanbieden van stage -en afstudeerplekken en het vergroten van de naamsbekendheid. Door gezamenlijk de schouders er onder te zetten, mee te denken en mee te werken moet DEKRA Rail het resultaat voor 2023 en de toekomst beter neer kunnen zetten.

De vakbonden zullen dit onderhandelingsresultaat voorleggen aan hun leden. Aan vakbondsleden wordt, via hun bond, gevraagd hierover te stemmen.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

27/9/2022
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons op de hoogte.

27/08/2020
Cao

Wel of geen pact NS?

Begin deze maand sprak NS twee lange dagen met vakbonden en de medezeggenschap over een werkgelegenheidspact.

No items found.