6/1/2024
Cao

NS trekt woonwerkvergoeding terug in haar cao-aanbod

Donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023 zijn onze onderhandelaren Meinte Wildschut, Bas Rijnders en Mirjam Otten druk in gesprek geweest met de directie van NS en de andere vakbonden over de nieuwe cao bij NS voor het aankomende jaar.

Helaas is men er die vrijdagavond onderling niet uitgekomen en heeft NS in haar aangepast aanbod de woonwerkvergoeding voor bus/tram/metro terug getrokken. De reden daarvoor was dat het onderdeel was van een totaalpakket van reiskosten waar de bonden en NS het niet over eens konden worden.

Handtekeningenactie om woonwerkvergoeding weer terug in het aanbod te krijgen

Wij hebben als VHS aangegeven dat we zeer teleurgesteld zijn in deze beweging, We zijn dan ook een actie begonnen om handtekeningen op te halen om onze teleurstelling te benadrukken. Heb je geen handtekening kunnen zetten mail dan naar secretariaat@vhs.nl dat je de woonwerkvergoeding terug wil in het aanbod van NS.

Concreet loonaanbod

Verder hebben we een concrete reactie gegeven op het loonaanbod van NS. We hebben hierbij aangegeven dat we van NS een extra realistische stap verwachten met in achtneming van solidariteit met al onze collega’s. Ons tegenbod van 4% plus €50,- met een bodem van €200,- werd als concreet bevonden en NS bedankte ons daarvoor. Dit tegenbod is vooraf afgestemd met de achterwacht.

Niet alle VHS voorstellen geaccepteerd

Twee voorstellen van VHS zijn niet geaccepteerd. Namelijk de 3 jaar looptijd van de nieuwe cao en een duidelijk groeipad in het vakgebied voor inhoudelijk specialisten. De andere kwalitatieve voorstellen zijn geadresseerd en worden het komende jaar opgepakt in het vakbondsoverleg.

Op 8 januari 2024 worden de onderhandelingen met NS weer hervat. Wil je ook deelnemen in de achterwacht laat het dan weten en mail naar ons secretariaat.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

25/06/2020
Pensioen

Stukken uitwerking pensioenakkoord openbaar

De stukken van het pensioenakkoord zijn naar de Tweede Kamer en daarmee openbaar.

28/06/2021
Pensioen

Pensioenbijeenkomst in oktober

Hoe zit dat nu met het nieuwe pensioenstelsel en wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw pensioen?

No items found.