27/11/2020
Cao

Movares: cao 2021

Op 18 november zijn partijen fysiek bij elkaar geweest voor de eerste cao-dag. Na een financiële uiteenzetting is de organisatorische situatie verduidelijkt.

Door de organisatiewijziging van vorig jaar, de herschikking naar business- en kennislijnen, is Movares nu beter geprepareerd voor de digitale transitie. Voor HRM is er veel werk om mensen mee te laten groeien met deze ontwikkeling. De directie wil meer verbinding met de klant en ziet daarin groeikansen voor Movares.

Alle partijen zijn het, gezien de onzekere tijden, eens over een korte looptijd van 12 maanden. De bonden willen afspraken maken over loon, thuiswerkvergoeding, thuiswerkplek Arbo-verantwoord en aandacht voor de mentale en sociale gevolgen van thuiswerken. Daarnaast ook voor mogelijkheden om eerder te stoppen met werken: generatiepact en/of afspraken uit het pensioenakkoord. De ondernemingsraad heeft een aantal speerpunten neergelegd die deels met de inzetten van de bonden overeenkomen.

De volgende onderhandelingsronde valt op 9 december.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

27/01/2021
Cao

NS komt met eindbod cao

Na elf onderhandelingsdagen tussen de directie van NS en de vier bonden (VHS, CNV, FNV, VVMC) heeft NS 21 januari jl. een eindbod neergelegd.

25/06/2020
Pensioen

Stukken uitwerking pensioenakkoord openbaar

De stukken van het pensioenakkoord zijn naar de Tweede Kamer en daarmee openbaar.

No items found.