30/09/2020
Cao

Meer regelruimte binnen de cao

De afspraak met betrekking tot de Pilot Regelruimte in de cao van 2020 bij ProRail is nu ter beschikking gekomen.

De pilot werd op verzoek van VHS uitgevoerd. Tijdens de pilot werd de cao een jaar lang op zolder gelegd en ging het management van CIO Office met de medewerkers op zoek naar meer ruimte om zaken zelf in te regelen (regelruimte). Met een klankbordgroep zijn ideeën onderzocht en uitgewerkt, en daarnaast konden alle medewerkers een jaar lang individueel alles aankaarten. Uiteindelijk bleek dat 95% van de wensen die op tafel kwamen uitvoerbaar was. Enerzijds omdat het al geregeld was binnen de cao, anderzijds door aanvullende werkafspraken te maken.

Pilot kandidaten gezocht

Om meer pilot ervaring op te doen is in de huidige cao-periode (tot eind 2020) de werkwijze uit de pilot ter beschikking gesteld aan afdelingen die hieraan willen deelnemen. De werkwijze zal worden ondersteund door betrokken kaderleden met ondersteuning vanuit HR waar wenselijk.
Werk je bij ProRail en denk je dat binnen jouw afdeling / team, deze werkwijze ook zijn vruchten kan afwerpen? Neem dan contact op met Goof Lindijer. Een soortgelijk traject kan dan ook op jouw werkplek worden gestart.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

26/03/2020

VHS vertegenwoordigd in OR Movares

Op 9 en 10 maart vonden bij Movares OR-verkiezingen plaats. Elke medewerker kon digitaal op drie kandidaten stemmen. En dat werd massaal gedaan.

28/05/2020
Interviews

Nieuw VHS gezicht aan onderhandelingstafel ProRail

Pieter Lautenbach vervangt Goof Lindijer in de VHS onderhandelingsdelegatie bij ProRail en zal samen met Wico Molenaar en Gezina ten Hove na de zomer de cao-onderhandelingen gaan voeren. Tijd voor een nadere kennismaking.

No items found.