18/11/2021
Cao

Gesprek VHS met directie NS over IAO-19 positie

Op 13 oktober jl. heeft een afvaardiging van het bestuur van VHS gesproken met de NS-directie over de (financiële) positie van de IAO-19 groep ten opzichte van de cao-salarisgroepen 62 en 63.

Uit berekeningen blijkt dat het financiële verschil tussen deze twee groepen de afgelopen jaren geringer is geworden. Gegeven de onafhankelijkheid die gevraagd wordt indien een medewerker op een IAO functie zit en het niet gebonden zijn aan de NS CAO hebben we NS gevraagd of ze hier wat aan willen doen.

Het antwoord van de NS directie was duidelijk:

  • IAO-19 wordt marktconform beloond, daar gaat NS niets aan doen
  • als een medewerker ontevreden is of anderszins, dient deze zelf afspraken te maken met de leidinggevende
  • NS wil voor deze groep geen collectieve afspraken maken, want het zijn allemaal individuele contracten en dat dient zo te blijven
  • NS erkent dat er een probleem is, maar weet geen oplossing op dit moment


Wij betreuren de uitkomst van dit gesprek en willen met de betrokken achterban verder in gesprek hoe nu verder. NS heeft aangegeven open te staan voor een 2e gesprek. Daarom gaan we weer een meeting organiseren met de betrokkenen om bovenstaande te bespreken en kijken welke stappen we gezamenlijk kunnen nemen. Op basis daarvan, mede afhankelijk van de uitkomst van de bijeenkomst, plannen we een nieuw gesprek in met NS.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

1/1/2024

De beste wensen voor 2024

VHS Railprofessionals wenst iedereen een mooi, gezond en voorspoedig 2024!

30/6/2022
Uit het bestuur

Contributieverlaging effectief vanaf vierde kwartaal 2022

Op 9 juni jl. ging de ALV akkoord met een contributieverlaging van € 5,- per maand. Achter de schermen zijn we hard bezig om deze contributieverlaging zo snel mogelijk in gang te zetten. Vanaf het vierde kwartaal van 2022 wordt deze contributieverlaging effectief.

No items found.