18/12/2022
Events

CAP-trio neemt afscheid

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De leden van de huidige Commissie Activiteiten Postactieven (CAP), Herman Quee, (vanaf 2006), Ton Goossens (vanaf 2007) en Sybo Schouwstra (vanaf 2009) hebben aangegeven per 31 januari 2023 het stokje te willen overdragen aan nieuwe commissieleden.

Voor wie de Commissie Activiteiten Postactieven nog niet kent even een kleine toelichting. VHS wil haar leden na pensionering graag behouden. Daarom is deze commissie in het leven geroepen. Het is en blijft namelijk ook voor oud gedienden fijn om door middel van de georganiseerde excursies in contact te blijven met elkaar. Bovendien zijn de post-actieve leden ook meer dan welkom bij de overige lezingen, evenementen en uiteraard bij de ALV van VHS.

De huidige commissie heeft in de afgelopen jaren heel wat veranderingen meegemaakt. Tot 2010 werd er vergaderd op het secretariaat van het VHS-kantoor en later bij de secretaresse Thea thuis. Maakte men bij haar thuis brieven en deden die samen in enveloppen om te versturen naar de leden. Nu heeft iedereen een mailadres en kan alles veel efficiënter. Echter wel een omschakeling voor de huidige commissie. Tussen 2007 en 2022 hebben zij maar liefst 42 excursies met gemiddeld 45 deelnemers georganiseerd! Een knappe prestatie.

Gedurende dit jaar werd het echter steeds duidelijker voor de commissieleden dat de tijd van gaan was aangebroken. Inmiddels hebben zij drie nieuwe post-actieve VHS leden bereid gevonden om de organisatorische taken over te nemen:

  • Paul Leenders als nieuwe voorzitter van de commissie.
  • Nico Prangsma gaat het secretariaat verzorgen.
  • Bas van Königslöw zal de financiën voor zijn rekening nemen.

Als commissie kijken Sybo, Ton en Herman met tevredenheid terug op een lange periode met interessante excursies, die in uitstekende onderlinge samenwerking tot stand zijn gekomen en die door de deelnemers erg werden gewaardeerd. Het is goed om te merken dat er op deze manier toch nog verbinding blijft met het bedrijf waar men vaak vele jaren actief is geweest.

De heren wensen de nieuwe CAP veel succes en ze hopen als reguliere deelnemer nog regelmatig van de partij te zijn!

Ben je een VHS’er die met pensioen is, of binnenkort met pensioen gaat, maar ontvang je nog geen uitnodiging voor de activiteiten van de CAP, meld je dan aan via cap@vhs.nl en de nieuwe commissie zorgt ervoor dat je vervolgens alle uitnodigingen ontvangt.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

6/11/2023
Columns

Column: Wat merkt de klant ervan?

Na 44 jaar bij NS en 10 jaar als lid van de VHS redactie legt Paul Kleppe zijn taken neer om te gaan genieten van een vervroegd pensioen. Een mooie gelegenheid om hem te laten terugblikken op zijn werk bij NS en VHS. Wij wensen Paul alle goeds voor de toekomst en dat hij nog maar lang mag genieten van zijn vrije tijd als pensionado.

27/1/2022
Cao

CAO NS, wat wil jij?

Eind april starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao bij NS. Dat lijkt nog ver weg. Toch horen we nu al graag van jou wat jij wil dat er in de onderhandelingen aan bod komt!

No items found.