2/4/2024
Cao

CAO over 2024 voor Movares vastgesteld

Op 16 januari 2024 hebben de vakbonden en Movares een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao over 2024. Inmiddels is dit resultaat voorgelegd aan de leden en heeft een meerderheid ingestemd.

Hierdoor is er een nieuwe cao afgestemd voor 12 maanden, van 1 januari tot en met 31 december 2024. De belangrijkste zaken zetten we hier nog even op een rij:

  • Structurele loonsverhoging van 5% op 1 juli 2024, met een minimum van €250,- bruto per maand.
  • Movares is voor de pensioenvoorziening aangesloten bij het Pensioenfonds Rail & OV. Movares blijft voor 2024 de variant van de railbranche volgen met een premieverhoging van 25,5% naar 26,8%.
  • Er zijn diverse nieuwe afspraken gemaakt over het individuele keuzebudget, flexibel werken en werken op onregelmatige tijden. Het volledige overzicht vindt je terug in het onderhandelingsresultaat via de link onderaan dit artikel.
  • Partijen hechten aan een sterke betrokkenheid van medewerkers bij de cao van Movares en willen daarom het vakbondslidmaatschap onder medewerkers stimuleren. Medewerkers kunnen de kosten van hun lidmaatschap van een van de bij de cao betrokken vakbonden fiscaal voordelig ten laste brengen van hun bruto loon. Wil je dus lid worden van VHS, dan wordt de contributie via Movares rechtstreeks in gehouden van je bruto loon en levert je dit een fiscaal voordeel op.

Het volledige onderhandelingsresultaat is hier terug te lezen.

In het najaar worden de onderhandelingen gestart voor de cao van 2025.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/06/2021

OR verkiezingen bij NS: VHS roept op je verkiesbaar te stellen

Van 25 augustus tot 22 september vinden bij NS de verkiezingen voor de verschillende ondernemingsraden plaats. Als VHS vinden we het belangrijk dat onze achterban vertegenwoordigd is in de medezeggenschap. Dus twijfel niet langer en stel je kandidaat!

26/03/2020
Uit het bestuur

In Memoriam: Wil Pennings

Op 7 maart jl. is Wil Pennings overleden. Wil was jarenlang lid van VHS en was ook jarenlang onze vertegenwoordiger in de medezeggenschap van NS.

20/12/2021
Cao

Cao Movares

Nadat in november de voorstellenbrieven waren uitgewisseld startte 15 december jl. de cao-onderhandelingen bij Movares.

22/12/2022
Cao

CAO-akkoord bij Movares

Na twee rondes is er bij Movares een onderhandelingsresultaat bereikt. De verschillende vakbonden moeten de tekst nog goedkeuren en daarna wordt het resultaat aan de leden voorgelegd.