22/12/2022
Cao

CAO-akkoord bij Movares

Na twee rondes is er bij Movares een onderhandelingsresultaat bereikt. De verschillende vakbonden moeten de tekst nog goedkeuren en daarna wordt het resultaat aan de leden voorgelegd.

Er is twee dagen onderhandeld. Na de eerste dag bleken de voorstellen van VHS, de andere bonden en de directie nog behoorlijk ver uit elkaar te liggen.

De tweede dag verliep weliswaar in goede harmonie, maar we moesten toch stevig onderhandelen. Na verschillende schorsingen (zo’n vier á vijf) zijn we tot een onderhandelingsresultaat gekomen, waarbij de nadruk ligt op het looncomponent. En voor wat betreft de gestegen pensioenpremie volgt Movares de afspraken van de railbranche. Voor 2023 zal dit stijgen van 24% naar 25,5%.

De andere zaken zoals 100% doorbetaling van geboorteverlof en het generatiepact zijn doorgeschoven naar volgend jaar om eventueel meegenomen te worden in het nieuwe beloningsbeleid.

De inzetbrief die VHS destijds heeft gepresenteerd aan de directie kun je hier nogmaals nalezen.

Gezina ten Hove en Frits Immers, onderhandelaren namens VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

20/12/2021
Cao

ProRail verhoogt lonen

In het cao-akkoord van ProRail staat dat per 1 januari 2022 de cao-lonen worden verhoogd met de hoogte van de gemiddelde inflatie in 2021 + 0,5%. Dit geldt ook voor de aan de cao-lonen gerelateerde vergoedingen. Deze verhoging komt vooralsnog neer op een percentage van 2,68%.

28/06/2021

Animo voor VHS actie IAO-19 positie

Begin juni deed VHS een oproep onder VHS'ers bij NS: ondersteun onze actie om in gesprek te gaan met de directie van NS over de positie van de IAO-19 schaal. En met succes. Inmiddels hebben zo'n 25 IAO'ers zich gemeld die deze actie onderschrijven.

24/11/2022
Cao

CAO-onderhandelingen bij Movares gestart

Bij Movares zijn de cao-onderhandelingen op 16 november gestart.