22/12/2022
Cao

CAO-akkoord bij Movares

Na twee rondes is er bij Movares een onderhandelingsresultaat bereikt. De verschillende vakbonden moeten de tekst nog goedkeuren en daarna wordt het resultaat aan de leden voorgelegd.

Er is twee dagen onderhandeld. Na de eerste dag bleken de voorstellen van VHS, de andere bonden en de directie nog behoorlijk ver uit elkaar te liggen.

De tweede dag verliep weliswaar in goede harmonie, maar we moesten toch stevig onderhandelen. Na verschillende schorsingen (zo’n vier á vijf) zijn we tot een onderhandelingsresultaat gekomen, waarbij de nadruk ligt op het looncomponent. En voor wat betreft de gestegen pensioenpremie volgt Movares de afspraken van de railbranche. Voor 2023 zal dit stijgen van 24% naar 25,5%.

De andere zaken zoals 100% doorbetaling van geboorteverlof en het generatiepact zijn doorgeschoven naar volgend jaar om eventueel meegenomen te worden in het nieuwe beloningsbeleid.

De inzetbrief die VHS destijds heeft gepresenteerd aan de directie kun je hier nogmaals nalezen.

Gezina ten Hove en Frits Immers, onderhandelaren namens VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

27/01/2021
Columns

Column: Woelige start van het jaar!

De meesten van ons hebben met de feestdagen wat kunnen bijkomen van een turbulent jaar.

27/10/2020
Cao

Terugblik cao-onderhandelingen NS

Nadat twee van de vier vakbonden het werkgelegenheidspact afgewezen hadden ontstond de vraag hoe nu verder te gaan met zaken als cao, Sociaal Plan, pensioenafspraken en verwachte reorganisaties.

24/11/2022
Cao

CAO-onderhandelingen bij Movares gestart

Bij Movares zijn de cao-onderhandelingen op 16 november gestart.