11/10/2022
Cao

CAO NS goedgekeurd door leden vakbonden

Vanochtend is bekend geworden dat de leden van alle vakbonden bij NS akkoord zijn met het onderhandelingsresultaat dat op 11 september bereikt werd.

Bij VHS was de score 100%. De cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli dit jaar en loopt tot 31 december 2023.

Behalve een mooi looncomponent zijn ook een mechanisme voor inflatiecorrectie, een duidelijk tijdpad voor de terugkeer naar volledige pensioenopbouw, een thuiswerkvergoeding en afspraken over onbereikbaarheid onderdeel van de nieuwe cao.

Er is nog voldoende ruimte voor verbetering. Om iets te noemen: een integrale benadering voor flexibiliteit in de arbeidsvoorwaarden afhankelijk van leeftijdsfase is niet gelukt. Maar met wat er nu ligt is er in ieder geval rust aan het arbeidsvoorwaardenfront, zodat werkgever en werknemer samen de turbulente periode waarin het bedrijf zich bevindt kunnen aangaan.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

19/10/2020
Interviews

Kandidaten VO Rail&OV: Martin Morsman

Martin Morsman heeft zich namens VHS kandidaat gesteld voor het Verantwoordingsorgaan (VO) van het Pensioenfonds Rail & OV. Hij is lijsttrekker van de VHS-lijst namens de werknemers. Martin Morsman werkt als Infra-architect bij ProRail.

25/06/2020
Pensioen

Stukken uitwerking pensioenakkoord openbaar

De stukken van het pensioenakkoord zijn naar de Tweede Kamer en daarmee openbaar.

11/9/2022

De cao 2022 van NS is een feit!

Op 11 september, om 8 uur ’s ochtends ((!), hebben NS en de vier bonden FNV Spoor, VVMC, CNNV en VHS Railprofessionals die bij dit bedrijf actief zijn, een onderhandelingsresultaat getekend voor een nieuwe cao voor het personeel van NS. Een cao die er mag zijn: naast een degelijk looncomponent zijn er ook meerdere verbeteringen overeengekomen op, zoals dat in vakbondsjargon heet, “de inhoud”.