26/2/2023
Cao

CAO-afspraken ProRail vastgelegd

Het cao-akkoord werd in december vorig jaar ondertekend door de bestuurders van VHS Railprofesionals, FNV Spoor en CNV Vakmensen, samen met Riet Schroven (hoofd onderhandelingsteam) en Raymond van Hattem (directeur HRM).

In dit cao-akkoord staan de afspraken die ProRail en de bonden maakten. Deze afspraken zijn nu vastgelegd in de nieuwe cao-tekst. Op Focus (intranet van ProRail) is het document ProRail-cao 1 januari 2023 - 1 juli 2024 te lezen.

Tijdens de looptijd van de vorige cao gaven ProRail en de vakbonden akkoord op de wijziging van een aantal cao-teksten. Dit in verband met de invoering van een nieuw roostersysteem bij ProRail. Deze teksten, die in de Aanvulling ProRail cao 2021-2023 n.a.v. implementatie van de inplanning waren opgenomen, zijn nu verwerkt in de nieuwe cao. Hiermee komt het addendum te vervallen. Als Prorailer kun je de cao altijd raadplegen via Focus. Vanaf 2020 maakt ProRail  geen papieren exemplaren meer.

In de eerste helft van 2024 gaan de bonden en ProRail weer om de tafel zitten. Dan maken ze afspraken over een nieuwe cao die per 1 juli 2024 gaat gelden.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/9/2022
Cao

VHS pleit ook voor betere arbeidsvoorwaarden voor IAO-19 medewerkers

In het verlengde van de cao-onderhandelingen met NS heeft VHS namens de IAO-19 achterban een brief gestuurd naar de directie van NS om ook voor deze groep te pleiten voor betere arbeidsvoorwaarden.

23/5/2022
Columns

Column: collega's gezocht

Twee jaar geleden zag de wereld er voor jou en mij heel anders uit dan nu. Werkgevers wilden bij gebrek aan werk graag reorganiseren.

No items found.