29/10/2020
Pensioen

Verkiezingen VO Rail & OV

De meesten van jullie zal het niet ontgaan zijn: het Spoorwegpensioenfonds fuseert 1 januari 2021 met het SPOV tot het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer, kortweg Rail & OV genoemd.


Dit betekent ook dat er verkiezingen voor het nieuw te vormen verantwoordingsorgaan (VO) aankomen. De verkiezingen lopen van 2 tot en met 22 november. Uiteraard doet VHS mee aan deze verkiezingen voor het VO van Rail & OV.

VHS doet met twee lijsten mee: een lijst namens de werknemers en een lijst namens de gepensioneerden.

Lijst werknemers

1. Martin Morsman
Het Pensioenakkoord, dreigende kortingen; de krant staat vol met actualiteiten in de pensioenwereld. Bekende kreten vliegen ons om de oren maar zijn vaak lastig goed te doorgronden. Ondertussen gaat het wel over ons pensioen, de welkome aanvulling op de AOW. Graag wil ik me inzetten voor een goede pensioenvoorziening. Maar ook vind ik heldere en begrijpelijke uitleg belangrijk; wat mogen we wel en niet verwachten. Niet alleen als je bijna aan je pensioen toe bent, maar ook voor de jongeren waar het pensioen nog ver weg voor is. Naast een goed rendement wil ik me graag inzetten voor verantwoord en duurzaam beleggen.

2. Ad Brandt
Pensioen is belangrijk later, en daarom heeft het nu aandacht nodig. Liefst aandacht van de direct belanghebbenden, en niet alleen van het bestuur van het pensioenfonds zelf. Daarom bestaat er een Verantwoordingsorgaan waarin vertegenwoordigers van de werkgevers, werknemers en gepensioneerden zitting hebben en toezien op het beleid van het bestuur. Dat is reuze interessante materie, vooral nu er een nieuw pensioenstelsel aankomt, waar ik mij graag in verdiep. Enerzijds omdat nu de eerste gedachten over met pensioen gaan zich bij mij aandienen, maar anderzijds ook voor jullie. Een bijdrage leveren aan een eerlijk pensioen voor iedereen, daar ga ik voor.

3. Carin Herr
Een eerlijke verdeling van welvaart ligt mij na aan het hart. Daarom wil ik mij graag inzetten voor een goed pensioen. Voor de huidige generatie gepensioneerden, voor de huidige generatie werkenden, maar zeker ook voor onze kinderen en de generaties na hen.

4. Robert-Jan Lenselink
Het pensioenfonds Rail & OV is een gedegen pensioenfonds. Ik zet me dan ook graag in om dit zo te houden en waar mogelijk te helpen verbeteren. Immers, een goed pensioen voor onze (oud)werknemers is een zaak die ons allemaal aangaat.

5. Marcel Kunst
Een voorspelbaar en goed pensioen voor deelnemers vraagt om een bestuur dat in deze onvoorspelbare wereld de goede dingen doet. En daar verantwoording over aflegt. Met mijn kennis en ervaringen denk ik in het Verantwoordingsorgaan de juiste inbreng te kunnen hebben om, zonder op de stoel van het bestuur te gaan zitten, de juiste vragen, adviezen en oordelen te kunnen geven.

6. Paul van Kempen
Solidariteit en maatschappelijke betrokkenheid, daar sta ik voor. Ook in het pensioenstelsel. Met het oog op inflatie is groei van de pensioenen belangrijk, zodat wanneer wij straks met pensioen gaan onze bestedingsruimte niet achterblijft bij werkend Nederland. Deze groei dient echter wel door maatschappelijk verantwoorde investeringen bewerkstelligd te worden, met oog voor een betaalbaar pensioenstelsel. Daar wil ik mij sterk voor maken.

Lijst gepensioneerden

1. Rob Derksen
De afgelopen twee jaar was ik voorzitter van het Verantwoordingsorgaan (VO) van het SPF. Een interessante en leerzame periode! Vanwege de fusie was deze periode kort, te kort naar mijn zin, en daar voeg ik nu graag vier jaar aan toe in het VO van Rail & OV. Daarbij mogen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid rekenen op mijn warme belangstelling. Het op duurzame wijze beleggen van onze pensioengelden vormt een belangrijke pijler óók en misschien wel met name voor de jonge deelnemers aan ons fonds. Graag zet ik mijn ervaringen in om een rol te spelen in het kritisch volgen en proactief adviseren van het bestuur van ons nieuwe fonds.

2. Mieke Nieuwenhuis
Na 44 werkzame jaren ben ik sinds twee jaar met vervroegd pensioen. Ik geniet hier erg van en vind het belangrijk dat iedereen na het werkzame leven van een onbezorgde pensionering kan genieten. Door de grote veranderingen die er aan komen zal de onzekerheid daarover toenemen. Graag wil ik mijn steentje bijdragen om de pensioneringsregelingen zo gunstig mogelijk te krijgen, voor zowel de medewerkers als de gepensioneerden.

3. Hans Montanus
Ik stel mij kandidaat omdat ik geloof dat ik een bijdrage kan leveren aan een integer, stevig en duurzaam bestuursbeleid. Ik sta voor open en eerlijke communicatie, voor feedback die de ‘zaak’ betreft en niet de man. Die ‘zaak’ benader ik vanuit de afweging of deze integer, fair, evenwichtig, duurzaam is en waarde toevoegt. Daarnaast ben ik een teamspeler die graag resultaten boekt die op een groot draagvlak mogen rekenen. Ik ben bereid om daar waar nodig compromissen te sluiten als deze niet indruisen tegen de bovengenoemde waarden. Voorts breng ik sfeer en humor mee om in soms lastige situaties het beste resultaat te bereiken en mensen met respect te behandelen.

4. Paul Leenders
De tijden dat de pensioenwereld saai was, zijn definitief voorbij. Ons eigen spoorwegpensioenfonds (SPF) is nu het fusiefonds Rail & OV. Aan deze fusie heb ik in mijn SPF bestuursperiode gemotiveerd meegewerkt. Dat betekent dat we nu samen sterk staan en zorgt voor een nieuwe dynamiek in ons fonds. En niet alleen daar. Een ingrijpend nieuw pensioenstelsel is in de maak; de COVID-19 pandemie woedt; en de komende jaren moeten we sterk vergroenen om de klimaatcrisis het hoofd te bieden. Al deze veranderingen werken door in ons pensioen als gevolg van nieuwe regelgeving en de grote invloed op de pensioenfondsbeleggingen. Graag lever ik, met mijn kennis en ervaring, mijn bijdrage aan het VO voor een goed en duurzaam pensioen voor alle actieve en gepensioneerde deelnemers van Rail & OV.

5. Huub Jentjens
We hebben een uitstekende pensioenvoorziening voor werknemers en gepensioneerden. Iets wat ik, en ik denk u ook, wil behouden voor alle deelnemers, nu en in de toekomst. Tegelijkertijd staan er ingrijpende veranderingen van het stelsel op stapel, met nog veel onzekerheden. Het is complexe materie; ik wil er dan ook graag aan bijdragen dat de juiste keuzes voor onze deelnemers worden gemaakt.

6. Laurens Berger
Het is erg belangrijk om als VHS vertegenwoordigd te zijn in het verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Rail & OV. Immers, het bestuur van het pensioenfonds geeft hier openheid over wat ze allemaal doet om onze huidige en toekomstige pensioenen optimaal te waarborgen. Daarbij hoort een nieuwsgierige en kritische gesprekspartner. Een rol die ik graag op me neem, zeker in een tijd waarin grote veranderingen op til zijn.

Vergeet niet te stemmen!

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

6/1/2024
Cao

NS trekt woonwerkvergoeding terug in haar cao-aanbod

Donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023 zijn onze onderhandelaren Meinte Wildschut, Bas Rijnders en Mirjam Otten druk in gesprek geweest met de directie van NS en de andere vakbonden over de nieuwe cao bij NS voor het aankomende jaar.

28/9/2023
Events

CAP zomerexcursie te Utrecht

Op woensdag 23 augustus jl. startte de CAP zomerexcursie met 32 deelnemers in de Inktpot. Voor velen was dit sowieso al een belevenis, om na al die jaren weer te gast te zijn in dit iconische gebouw, barstensvol, met vaak ook persoonlijke, spoorweggeschiedenis. Koffie werd geserveerd in de Nieuweroordzaal.

No items found.