28/9/2022
Cao

VHS pleit ook voor betere arbeidsvoorwaarden voor IAO-19 medewerkers

In het verlengde van de cao-onderhandelingen met NS heeft VHS namens de IAO-19 achterban een brief gestuurd naar de directie van NS om ook voor deze groep te pleiten voor betere arbeidsvoorwaarden.

In het principe akkoord tussen de bonden en NS zijn de specifieke arbeidsomstandigheden rondom deze groep medewerkers naar onze mening nog onvoldoende aan bod gekomen.

Beloning, secundaire arbeidsvoorwaarden en rechtspositie

Het salaris van medewerkers die onder IAO-19 vallen is op dit moment, omgerekend naar een gelijk aantal uren, lager dan de hoogste salarisschalen binnen NS. Hier moet verandering in komen vindt VHS. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn substantieel slechter dan die van cao-collega’s. Denk hierbij aan: regelingen voor ouderen, RVU, deeltijdwerken, keuzeplan, etc. Daarnaast dient als tertiaire voorwaarden ook de rechtspositie van IAO-19 medewerkers te verbeteren. Onder deze voorwaarden vallen onderwerpen als baangarantie, recht op een goed sociaal plan en de rechtspositie bij reorganisaties.

In afwachting

Naar aanleiding van onze brief, met daarin de voorstellen tot verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor IAO-19 medewerkers, verwachten wij een uitnodiging van de directie van NS om een en ander persoonlijk toe te komen lichten.

We blijven jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

19/12/2022
Columns

Column: fijne feestdagen

De laatste werkdagen voor het kerstfeest weer losbarst. Zoveel mogelijk mails weggewerkt, belangrijke afspraken voor begin januari ingepland en nu de afwezigheidsassistent aan. De vrije dagen kunnen beginnen.

28/2/2022
Columns

Column: Langlevenrisico

Toen ik afgelopen donderdag het nieuws zat te volgen over de inval in Oekraïne kreeg ik de vraag of ik een column wilde schrijven over ons pensioen. Natuurlijk, er staan heel wat ontwikkelingen in ons pensioenland voor de deur, maar mijn eerste gedachte was wel, waar maken we ons druk om als een Europees buurland onder de voet dreigt te worden gelopen.

No items found.