28/9/2022
Cao

VHS pleit ook voor betere arbeidsvoorwaarden voor IAO-19 medewerkers

In het verlengde van de cao-onderhandelingen met NS heeft VHS namens de IAO-19 achterban een brief gestuurd naar de directie van NS om ook voor deze groep te pleiten voor betere arbeidsvoorwaarden.

In het principe akkoord tussen de bonden en NS zijn de specifieke arbeidsomstandigheden rondom deze groep medewerkers naar onze mening nog onvoldoende aan bod gekomen.

Beloning, secundaire arbeidsvoorwaarden en rechtspositie

Het salaris van medewerkers die onder IAO-19 vallen is op dit moment, omgerekend naar een gelijk aantal uren, lager dan de hoogste salarisschalen binnen NS. Hier moet verandering in komen vindt VHS. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn substantieel slechter dan die van cao-collega’s. Denk hierbij aan: regelingen voor ouderen, RVU, deeltijdwerken, keuzeplan, etc. Daarnaast dient als tertiaire voorwaarden ook de rechtspositie van IAO-19 medewerkers te verbeteren. Onder deze voorwaarden vallen onderwerpen als baangarantie, recht op een goed sociaal plan en de rechtspositie bij reorganisaties.

In afwachting

Naar aanleiding van onze brief, met daarin de voorstellen tot verbetering van de arbeidsvoorwaarden voor IAO-19 medewerkers, verwachten wij een uitnodiging van de directie van NS om een en ander persoonlijk toe te komen lichten.

We blijven jullie op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

29/2/2024
Cao

Cao-onderhandelingen bij NS gaan nieuwe ronde in

Ondanks een akkoord van de leden van VHS en CNV op het onderhandelingsresultaat van 8 januari jl. gaan de cao-onderhandelingen bij NS een nieuwe ronde in. Leden van FNV en VVMC stemden namelijk tegen het resultaat.

20/12/2021

Doe mee, denk mee!

Zit jij vol goede ideeën over hoe we VHS meer bekendheid kunnen geven en hoe we meer leden aan kunnen trekken? Draag jij VHS een warm hart toe en gun je andere ook zo'n topvereniging? Help ons met het uitdragen van de waarden van VHS en het vergroten van ons netwerk!

No items found.