28/9/2023
Cao

Update IAO 19 bij NS

Op donderdag 7 september heeft Kim Bruggeman, Directeur Arbeidsverhoudingen en Arbeidsvoorwaarden NS, op initiatief van VHS toelichting gegeven aan IAO-19 collega’s van NS op de brief die alle IAO’ers hebben ontvangen van Wouter Koolmees inzake IAO (Individuele Arbeids Overeenkomst).

Dat werd zeer op prijs gesteld. Er was een goed gesprek over en weer wat leidde tot meer begrip bij zowel de IAO’ers als bij Bruggeman. De belangrijkste resultaten die zijn besproken:

  • Het voorstel voor de IAO-19 aanpassingen komt begin 2024.
  • Het voorstel is gericht op de primaire arbeidsvoorwaarden (salaris). Mogelijk zal er op een later moment ook gekeken gaan worden naar andere zaken.
  • Het voorstel beoogt een duurzame oplossing, maar geen reparatie. Kim heeft nota genomen van wat daarover door de aanwezige  IAO’ers gezegd is.
  • De beloftes die eerder zijn gedaan over onder andere deelname managementgroep gaat Kim niet oplossen en daar komt dus geen aanbod op. Wel zal hij de vragen en opmerking daarover meenemen en bespreken.
  • Het arbeidsvoorwaardenbeleid voor IAO’ers is in het verleden niet toegepast op IAO 19. Kim gaat dat onderzoeken.
  • IAO-19 medewerkers hebben ook deels recht op cao-afspraken. Kim zoekt uit welke dat zijn.

Na voor sommigen meer dan 10 jaar wachten, lijkt er dan toch beweging te komen in de positie van de IAO-19 collega’s.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

25/11/2022
Cao

Stand van zaken NS IAO-19

In augustus en september heeft een delegatie van het bestuur van VHS met diverse mensen die in de categorie NS IAO-19 zijn ingedeeld om de tafel gezeten.

27/08/2020
Kennis

Omvorming ProRail opgeschort

Staatssecretaris Van Veldhoven geeft in haar kamerbrief van 15 juli jl. aan dat de omvorming van ProRail naar een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) per 1 januari 2021 niet meer haalbaar is.

No items found.