22/5/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bij afwezigheid van Bas Rijnders brengt deze keer Robert-Jan Lenselink ons op de hoogte.

Tijdens de bestuursvergadering van dinsdag 16 mei werd voornamelijk gesproken over de follow up van een aantal zaken en ontwikkelingen bij onze vakbondskoepel, CMHF.

De volgende onderwerpen werden besproken:

  • Meinte Wildschut en Jeu Ramakers hebben met CMHF-bestuursleden gesproken over de factuur 2022 en hoe de hoogte van die rekening beter te beheersen. Hierover zijn acties gaande om vooraf  heldere afspraken te maken over de inzet van CMHF.
  • Voor de vervanging van Gezina ten Hove, die ziek is, overwegen we de inzet van een in te huren onderhandelaar. Parallel doen we een beroep op onze reeds actieve ambassadeurs, die al aan de cao-onderhandelingen participeren.
  • Wegens de afloop van de ledenadministratie door de CMHF, zullen we deze zelf oppakken. Hiertoe maken we een selectie uit enkele professionele en betrouwbare administratiepakketten. Zodra er een keuze is gemaakt en dat pakket in gebruik is genomen, zal de ledenadministratie door onze secretariaatsmedewerker worden uitgevoerd.
  • Aan het verantwoordingsorgaan bij Rail & OV zal Ad Brandt namens VHS gaan deelnemen. Martin Morsman gaat met pensioen en zal aan onze pensioentafel gaan deelnemen.
  • Er is een lezing gepland over "Resultaatsturing" op 8 juni in de Kookschool van de Katreinetoren in Utrecht. Hierbij komen o.a. Agile en samenwerking en Business en IT ter sprake, alsook het daarbij horende gedrag. Ook zijn we druk doende om na de zomer een lezing over ERTMS (European Rail Traffic Management System)  en ATO (Automatic Train Operation) te organiseren.
  • NS is goed vertegenwoordigd binnen ons bestuur. Daarom zoeken wij voor ontstane vacatures bij voorkeur collega’s vanuit andere bedrijven, zodat we een evenwichtige verdeling krijgen binnen het bestuur. Ben jij dus werkzaam bij ProRail, DEKRA Rail of Movares en heb je belangstelling om plaats te nemen in ons bestuur? Neem dan contact op via ons secretariaat.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

27/08/2020
Events

Week van de vakbond bij Movares

Van maandag 5 tot en met  donderdag 8 oktober organiseert VHS Railprofessionals samen met FNV en CNV een 'Week van de vakbond'.

23/1/2023

Bijeenkomst VHS pensioencommissie, kom jij meedenken?

Op maandag 13 februari om 17.00 uur komt de VHS pensioencommissie weer bijeen in De Inktpot in Utrecht.

25/1/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons op de hoogte.

27/2/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons op de hoogte.