27/3/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bas Rijnders houdt ons wederom op de hoogte.

De bestuursvergadering van donderdag 16 maart stond grotendeels in het teken van de voorbereidingen op de ALV. Het verslag hiervan vinden jullie elders in deze nieuwsbrief.

Verder kwamen tijdens deze bestuursvergadering nog de volgende onderwerpen aan bod:

  • Meinte en Bas hebben een eerste gesprek gehad met Gezina over haar activiteiten als vakbondsonderhandelaar in 2023. We hebben afgesproken voortaan ieder kwartaal zo’n gesprek te voeren.
  • Raja Schmidt is herverkozen als vertegenwoordiger van de klachtencommissie bij NS. We gaan haar vragen een stukje te schrijven over haar activiteiten.
  • Het idee is geopperd om een lezing te organiseren over hybride werken. Hieraan wordt de komende tijd vorm gegeven. Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie.
  • NS is goed vertegenwoordigd binnen ons bestuur. Daarom zoeken wij voor de ontstane vacatures bij voorkeur collega’s vanuit andere bedrijven, zodat we een evenwichtige verdeling krijgen binnen het bestuur. Ben jij dus werkzaam bij ProRail, DEKRA Rail of Movares en heb je belangstelling om plaats te nemen in ons bestuur. Neem dan contact op via ons secretariaat.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

30/04/2020
Cao

Onderhandelingen cao NS opgeschort

De eerste twee dagen van de cao-onderhandelingen verliepen voorspoedig en in goede harmonie, maar inmiddels liggen de onderhandelingen als gevolg van de coronacrisis stil.

27/01/2021
Interviews

'Ik wilde graag de mensen en de spoorsector beter leren kennen'

Sinds de eeuwwisseling was Bas von Königslöw werkzaam in de spoorsector. Naast zijn werk bij NS zette hij zich ook in voor VHS.

No items found.