30/09/2020
Cao

Startbijeenkomst cao-onderhandelingen ProRail

Voorafgaand aan de onderhandelingen voor een nieuwe cao bij ProRail vond een startbijeenkomst plaats.

Begin september zat VHS Railprofessionals samen met de andere bonden - FNV Spoor en CNV Vakmensen - met de directie van ProRail om tafel om kennis te maken, te werken aan het versterken van de relatie en het onderling vertrouwen en om mogelijke thema's te inventariseren. Eind dit jaar loopt de huidige cao af.

Na de stroeve onderhandelingen waarmee de huidige cao tot stand is gekomen, was deze startbijeenkomst een goede manier om de kou uit de lucht te halen. De agenda was gezamenlijk voorbereid, dus een ieder wist wat de verwachtingen over en weer waren.

Alle partijen zijn het er over eens dat de coronacrisis een belangrijk thema is. De crisis heeft al veel van alle ProRailers gevraagd en het einde van de crisis is nog niet in zicht. Productiviteit in combinatie met vitaliteit heeft dan ook een ieders aandacht tijdens de komende onderhandelingen.

Wico Molenaar zit namens VHS aan tafel en verwoordde het na afloop als volgt: 'Een goede start is het halve werk. Lopende het overleg hebben we geconstateerd dat we gezamenlijk moeten gaan voor goede afspraken en een sterke cao, een uitgangspunt dat ik huldig.'

Binnen ProRail zijn de VHS'ers gevraagd wat zij vinden dat aan bod moet komen en wat het resultaat van de onderhandelingen zou moeten zijn. De eerste onderhandelingsdag vindt plaats op 7 oktober. Daarna zijn er onderhandelingen gepland op 28 oktober, 11 november en reservedagen op 2 en 16 december.

Namens VHS zitten Gezina ten Hove, Pieter Lautenbach en Wico Molenaar aan de onderhandelingstafel.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/9/2023
Uit het bestuur

Contributie gaat omhoog

Op dinsdag 12 september jl. vond online een Bijzondere ALV plaats. Het onderwerp: het verhogen van de contributie.

27/01/2021
Interviews

'Ik wilde graag de mensen en de spoorsector beter leren kennen'

Sinds de eeuwwisseling was Bas von Königslöw werkzaam in de spoorsector. Naast zijn werk bij NS zette hij zich ook in voor VHS.

No items found.