27/1/2022
Cao

Petitie voor beter loonbod cao DEKRA Rail

Medewerkers van DEKRA Rail zijn met steun van VHS Railprofessionals, FNV Spoor en CNV Vakmensen gezamenlijk een petitie gestart. Aanleiding is de vastgelopen onderhandelingen met de directie van DEKRA Rail.

De vakbonden hebben de cao-onderhandelingen met de directie van DEKRA Rail stil gelegd. Het grootste struikelblok in de onderhandelingen is het salaris. De leden en vakbonden willen een automatische prijscompensatie (APC) opnemen in de cao, waardoor het salaris ieder jaar gecompenseerd wordt voor koopkrachtdaling, veroorzaakt door de inflatie. Eigenlijk dus gewoon indexeren, om het salarisniveau gelijk te houden. Daarnaast willen zij een salarisverhoging van €100,- op het maandsalaris.

De directie van DEKRA Rail vindt de APC onbespreekbaar en wil niet verder gaan dan een verhoging van 1,2% en een bedrag van €40,- Dit samen dekt bij lange na niet de inflatie en is daarmee een achteruitgang in koopkracht. Op die manier is DEKRA Rail geen aantrekkelijke werkgever meer voor de medewerkers van DEKRA Rail. En ook voor nieuwe medewerkers prijst DEKRA Rail zich uit de markt als potentiële werkgever.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

1/7/2022
Cao

Update cao NS onderhandelingsdag 30 juni 2022

Op 30 juni was de vierde onderhandelingsdag rondom de cao bij NS. Wederom een moeizame dag van lange gesprekken tussen de bonden en de directie van NS met weinig vooruitgang.

7/7/2023

ProRail organiseert Summer School

Werk je bij ProRail? Kom praten en luisteren naar vertegenwoordigers van elk van de drie vakbonden die actief zijn bij ProRail (FNV, CNV en VHS) tijdens de ProRail Summer School op 20 juli en 16 augustus van 10.00 tot 12.00 uur.

No items found.