17/7/2023
Pensioen

Nieuwe pensioenregeling in concept gereed

Op 11 juli 2023 hebben de sociale partners, verenigd in de pensioentafel, ingestemd met een conceptpensioenregeling op hoofdlijnen. De komende periode gaan de vakverenigingen hun leden informeren en raadplegen over de nieuwe conceptpensioenregeling, zo ook VHS.

De conceptpensioenregeling is gebaseerd op de kaders zoals gesteld in de Wet Toekomst Pensioenen en sluit aan bij de uitgangspunten die zijn vastgesteld door sociale partners in de sector Rail & OV. Op de website van Rail & OV kun je de uitgangspunten voor deze nieuwe pensioenregeling nalezen.

In een aanvullend artikel worden de belangrijkste elementen uit de nieuwe pensioenregeling op een rij gezet. Waarom is bijvoorbeeld gekozen voor de solidaire pensioenregeling? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de huidige en de nieuwe pensioenregeling?

Wil je als lid van VHS meer weten en meebeslissen over deze nieuwe conceptpensioenregeling, kom dan op maandag 28 augustus of woensdag 27 september tussen 17.00 en 18.30 uur naar de Kookschool in het NS gebouw (Katreinetoren) in CS Utrecht. Ook niet-leden zijn welkom, alleen hebben zij geen stemrecht.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is verplicht en kan via de agenda op deze website.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

17/12/2020
Cao

Cao-onderhandelingen ProRail uitgesteld

Woensdag 16 december zouden de bonden en ProRail verder onderhandelen over de nieuwe cao. Helaas gooit de lockdown roet in het eten.

28/06/2021

Animo voor VHS actie IAO-19 positie

Begin juni deed VHS een oproep onder VHS'ers bij NS: ondersteun onze actie om in gesprek te gaan met de directie van NS over de positie van de IAO-19 schaal. En met succes. Inmiddels hebben zo'n 25 IAO'ers zich gemeld die deze actie onderschrijven.

No items found.