25/10/2023

Ingenieursbureaus Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Movares en Innovus Smart Engineering hebben op 24 oktober 2023 overeenstemming bereikt om de krachten te bundelen. Samen worden zij één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland.

Deze nieuwe groep bedrijven heeft de ambitie de meest innovatieve en duurzame ingenieursdiensten met maatschappelijke impact te leveren. Hiermee wil zij vooroplopen in de keten van initiatief en planning tot realisatie en beheer. De groep biedt hoogwaardige technische oplossingen voor complexe, maatschappelijke uitdagingen.

Krachtenbundeling om te kunnen voldoen aan maatschappelijke uitdagingen

Door maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, energietransitie en veroudering van infrastructuur, doet de samenleving een sterk beroep op ingenieursdiensten. Dit gebeurt tegen een achtergrond van een toenemend tekort aan technisch geschoolde professionals. Door de krachtenbundeling in de nieuwe groep bedrijven wordt specialistische kennis op het gebied van spoor, mobiliteit, energie, infra en gebouwen gekoppeld aan expertise op het gebied van digitalisering. Hierdoor is de nieuwe groep nog beter in staat een bijdrage te leveren aan de grote projecten die in de komende jaren moeten worden gerealiseerd voor een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland.

Actief onder eigen label

De bureaus blijven onder hun eigen label actief in de markt, waarbij Movares het leading brand is. De directie van de Movares Group holding zal worden gevormd door Robert Claasen (CEO), Erik van Schie (CFO), en Harm Hoorn (CTO). De nieuwe combinatie heeft circa 1.150 medewerkers en een omzet op jaarbasis van meer dan EUR 170 miljoen.

De transactie komt tot stand door de overname van de aandelen van de huidige eigenaren van Movares door Innovus Holding. De Ondernemingsraad van Movares heeft reeds positief advies uitgebracht en de transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Meer informatie over deze overname kun je in dit artikel nalezen.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

26/9/2022
Events

Input gevraagd voor VHS bijeenkomsten en lezingen

Nu de corona maatregelen (voorlopig) weer van de baan zijn wil VHS graag weer periodiek lezingen of andere bijeenkomsten organiseren.

30/09/2020
Cao

Meer regelruimte binnen de cao

De afspraak met betrekking tot de Pilot Regelruimte in de cao van 2020 bij ProRail is nu ter beschikking gekomen.

No items found.