28/05/2020
Cao

Eerste stap naar nieuwe cao ProRail

De nieuwe cao is nog maar net af en in stelling, toch wordt bij ProRail al vooruitgeblikt op de komende cao-onderhandelingen.

Zo wordt het afgelopen cao-traject geëvalueerd en is er al een voorzichtige planning voor het komende traject. Een externe partij, A-advies, heeft diverse interviews afgenomen ter evaluatie. De laatste stap in dit proces is een gezamenlijke bijeenkomst van alle vakbondsdelegaties en de ProRail-delegatie. Als gevolg van de coronacrisis heeft deze bijeenkomst nog niet plaats kunnen vinden. Daar er een sterke voorkeur is om deze sessie niet online maar face to face te houden, is nu afgesproken om op woensdag 24 juni bij elkaar te zitten. De uitkomsten van de evaluatie kunnen van invloed zijn op hoe het komende cao-traject wordt aangevlogen.

Komende traject

Het streven is om de komende onderhandelingen afgerond te hebben voor de kerstperiode. En daarmee op tijd een nieuwe Cao te hebben vanaf 1 januari 2021. De start van de onderhandelingen zal begin september zijn met het uitwisselen van de voorstellenbrieven. ProRail hoopt dat het vervolgens in vier dagen, verspreid over drie maanden, lukt om de voorstellen toe te lichten, daar over te onderhandelen en tot een onderhandelingsresultaat te komen. Namens VHS nemen Pieter Lautenbach, Wico Molenaar en Gezina ten Hove deel aan de onderhandelingen. Inhoudelijk zal het in ieder geval gaan over salaris en de stijgende pensioenpremie.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/06/2021
Columns

Column: Een goed huwelijk

Alweer vijf jaar zit ik in de ondernemingsraad C&O en Groep van NS. En dat blijf ik graag nog een tijdje doen, het kost toch even om je draai te vinden en volgens mij lukt het mij steeds beter om constructief medezeggenschap te voeren.

28/10/2021
Interviews

Maak kennis met Erwin Huiskamp

Als het aan ProRailer Erwin Huiskamp ligt, komt hij het bestuur van VHS versterken. 'Ik vond het een eer om gevraagd te worden en heb er veel zin in.'

No items found.