30/04/2020
Uit het bestuur

De grens is bereikt

De coronacrisis zorgt voor veel onrust in de maatschappij. Ook bij NS maken medewerkers zich zorgen over hun gezondheid in relatie tot het werk.

Dat geldt helemaal voor de mensen die direct in contact staan met reizigers zoals de conducteurs en servicemedewerkers. NS en de vakbonden hebben regelmatig contact om de zorgen in kaart te brengen en waar mogelijk deze te verhelpen of verlichten.

Op dinsdag 14 april, de dag na het Paasweekend, hebben bonden in overleg met NS een pamflet uitgedaan. Ook VHS heeft dit pamflet ondertekend. In het Paasweekend vonden diverse incidenten op treinen en stations plaats waarbij de veiligheid van medewerkers in het geding was. De taal van het pamflet is stevig en niet direct de taal die VHS normaal bezigt. Toch hebben we het mede-ondertekend: omdat ook wij - net als de andere bonden en NS - het belangrijk vinden dat alle medewerkers bij NS recht hebben op een veilige werkplek.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

29/10/2020

Vakbonden onder de aandacht

Van 5 tot en met 8 oktober vond bij Movares de Week van de Vakbond plaats.

22/5/2023
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Wat speelt er en waar is het bestuur mee bezig? Bij afwezigheid van Bas Rijnders brengt deze keer Robert-Jan Lenselink ons op de hoogte.

No items found.