26/2/2023
Columns

Column: Mijn eerste 100 dagen als bestuurslid zitten er op!

Onlangs is Mirjam Otten toegetreden tot het bestuur van VHS. Inmiddels heeft zij haar eerste 100 dagen volbracht. Zij deelt graag met ons haar eerste ervaringen binnen het bestuur.

Een paar maanden geleden bracht mijn zoektocht naar een bij mij passende vakbond mij bij VHS. Wat mij vooral aansprak was dat verbinding, kennis uitwisselen en het constructief samenwerken centraal staan bij VHS. Bovendien heb je aan VHS ook een partner die je kan vertegenwoordigen richting directies. Kortom een positieve grondhouding en passie voor het spoor! Dit alles hielp mij in het besluit om bestuurslid te worden bij VHS. De eerste periode was er een van veel positieve indrukken.

Met bewondering heb ik gekeken naar de bijdrage van VHS

Kort nadat ik als bestuurslid aantrad ging ik deelnemen aan de achterkamer van de cao-onderhandelingen bij NS. Met bewondering heb ik gekeken naar de bijdrage van VHS. Leden die soms dag en nacht  aan de onderhandelingstafel zaten. Zoekend naar een resultaat dat voor zowel werknemer als voor werkgever goed is. Voor mij was het erg interessant om mee te kunnen denken over de te volgen  strategieën. Tijdens de onderhandelingen realiseerde ik mij dat lid worden van VHS een goede keuze was. Verbindend en constructief samenwerken met andere bonden en de directie van NS werd bewaarheid.

Ontzettend leuk om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen

De eerste keer dat ik het voltallig bestuur “live” zag was bij de nieuwjaarsbijeenkomst. Een bijeenkomst met collega’s uit verschillende bedrijven binnen de spoorsector, met verschillende functies. Wel allemaal duidelijk met een passie voor de prachtige spoorsector. Ontzettend leuk om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaringen uit te wisselen over wat ons bindt, het spoor!

Inmiddels heb ik met twee collega bestuursleden afspraken gehad. Beide waren zeer inspirerend en boeiend. Als bestuurslid van VHS houd ik mij bezig met cultuurverandering binnen NS. Een groot en nog niet helemaal helder onderwerp. Maar wel een onderwerp waar constructief aan gewerkt kan worden. Hoe gaan wij  als medewerkers mee in de veranderingen en wat kunnen we bijdragen aan acties die nodig zijn om de visie en de strategie van NS uit te laten komen?

Samen maken we Nederland duurzaam bereikbaar

Samen maken we Nederland duurzaam bereikbaar, voor iedereen. De basis op orde brengen voor de start van de nieuwe concessie en tegelijkertijd klaar zijn voor de toekomst daarna. Dat doen we samen met onze partners én met behulp van innovaties die ons meer datagedreven en wendbaar maken. Een mooie uitdaging  voor mij waar ik zeker hulp bij kan gebruiken! Vind je het leuk om mee te denken? Laat het mij weten!

Mijn eerste 100 dagen bij VHS maken mij in ieder geval nieuwsgierig naar meer!

Mirjam Otten, bestuurslid VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

20/12/2021

Doe mee, denk mee!

Zit jij vol goede ideeën over hoe we VHS meer bekendheid kunnen geven en hoe we meer leden aan kunnen trekken? Draag jij VHS een warm hart toe en gun je andere ook zo'n topvereniging? Help ons met het uitdragen van de waarden van VHS en het vergroten van ons netwerk!

24/8/2022
Columns

Column: Niet over één nacht ijs

De cao-onderhandelingen bij NS zitten in een cruciale fase. We zijn op dit moment uitonderhandeld: zoals NS er nu in zit zien wij geen mogelijkheden om tot een acceptabele nieuwe cao te komen. Het zit niet in onze VHS genen om te staken, maar andersoortige acties sluiten we ook niet uit. Uit onze ledenraadpleging blijkt dat wij van mening zijn dat we vooral verder moeten onderhandelen en bouwen op wat er nu ligt, in andere woorden bruggen slaan. Maar het begint allemaal met onderhandelen.

No items found.