20/12/2021
Columns

Column: 2021 of 2012

Er is een Maya-legende, een boek en een film waarin werd aangegeven dat in 2012 de wereld zoals wij die kenden zou vergaan. De legende kende nog verschillende interpretatiemogelijkheden. Het boek was al wat explicieter en de film was natuurlijk een regelrechte rampenfilm. Wat nu als de Maya kalender verkeerd begrepen is? Dat het niet 2012 maar 2021 moest zijn?


Dat dit jaar de wereld zoals wij die kennen uit elkaar valt? Is dat wat er gebeurt of wordt er dan overdreven? We hebben allemaal een dak boven ons hoofd en een baan. Maar ons sociale leven is voor een groot deel digitaal geworden. Waarbij je er maar vanuit gaat dat er aan de andere kant ook een mens zit en geen AI. We raken opgesloten in ons huis met thuiswerkplek. Zodra er iemand in je eigen omgeving, op de school van je kinderen of in je sportclubje geïnfecteerd blijkt te zijn gaat er een circus van start met allerlei beperkingen. De overheid bepaalt hoeveel mensen naar jouw trouwerij of begrafenis mogen komen. En zelfs voor je verjaardag moet je tijdvensters en beperkingen invoeren. Om nog maar niet te spreken van een wellicht op handen zijnde vaccinatieplicht, gedwongen sluiting van allerlei branches en een avondklok. Dingen die in ons vrije landje voorheen ondenkbaar waren. Het is natuurlijk geen rampenfilm, maar ons leven is echt wel anders geworden.  
Ondertussen hebben we allemaal Sinterklaas overleefd. Niemand mee  in de zak naar het warme Spanje. Al is het daar tegenwoordig soms kouder dan hier. En nu al bezig met de Kerstvoorbereidingen. Door het thuiswerken is het opnemen van vrije dagen en niet aflopen van kerstborrels een stuk eenvoudiger. Alle rust om je voorbereidingen te doen. Makkelijker om afspraken waar je niet zo’n zin in hebt af te zeggen. En echt samenzijn met de mensen waar je van houdt en graag bij bent. Als dat het effect van de Maya-voorspelling is dan kan ik het alleen maar omarmen…
Voor nu wens ik je fijne feestdagen met de mensen die er voor jou toe doen. Geniet ervan en blijf naar elkaar omkijken.

Marcel Kunst
Voorzitter VHS Railprofessionals

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

27/1/2022
Columns

Column: Menselijk

Als ik mijn favoriete tijdschrift of krant pak, wordt mijn oog vanzelf getrokken naar de column. Bijvoorbeeld in Runner’s World die van Dolf Jansen. Zijn column is persoonlijk en hij zorgt altijd voor een verrassende draai in zijn stuk. Als hij het dan ook nog heeft over voor mij herkenbare situaties, is het voor mij helemaal geslaagd. Zoals in het verhaal dat hij in Ierland over een weggetje met muurtjes  loopt en drie schapen kilometers voor hem uit lopen. Dat maakte ik zelf in Engeland mee.

27/12/2022
Cao

Onderhandelingsresultaat cao DEKRA Rail

DEKRA Rail en de vakbonden hebben een onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao bij DEKRA Rail.

No items found.