VHS zoekt een nieuwe voorzitter

In de nieuwsbrief van november deden we al een oproep voor een penningmeester en een voorzitter. Met resultaat! Voor de financiën is een geschikte kandidaat gevonden. Nu zoeken we alleen nog iemand die de hamer wil hanteren en de vereniging nieuw elan wil geven. Word jij de nieuwe voorzitter?

Werk je in de spoorsector en heb je altijd al je bestuurlijke kwaliteiten in willen zetten voor het goede doel? Dan is dit je kans. Word de nieuwe voorzitter van het VHS bestuur en draag je steentje bij aan de koers van de spoorsector.

Voorzitter gezocht

Als voorzitter ben je het gezicht van de club. Je geeft - samen met je medebestuursleden - het beleid vorm, stuurt en zorgt dat de vereniging in goede banen wordt geleid. Met jouw elan weet je mensen in beweging te krijgen en te houden. Jouw vuur en passie geeft energie en je vastberadenheid houdt de vereniging op koers. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan horen we graag van je.

VHS maakt het verschil

VHS kent een rijke geschiedenis. Wat 68 jaar geleden begon als een gezelligheidsvereniging, is nu uitgegroeid tot een vereniging die midden in de spoorsector staat. VHS is een belangrijke speler in het overleg tussen bonden en werkgevers en binnen de medezeggenschap, daar waar bestuurders en vertegenwoordigers van de medewerkers de koers van de ondernemingen bespreekt. Daarbij laten we een eigen en duidelijk geluid horen. Aan de cao-tafels zetten wij ons in voor het belang van goed betaalde en goed opgeleide, eigen verantwoordelijkheid nemende medewerkers. Een belangrijk speerpunt: beloning naar prestatie. Aan de medezeggenschapstafel is onze specifieke inbreng de wetenschap dat een bedrijf niet kan floreren zonder medewerkers die met plezier werken en voortdurend kunnen meebewegen met gewenste veranderingen. Dat vraagt investering van de medewerker maar vooral ook van de werkgever zodat een bedrijf ontstaat waar medewerkers graag voor werken.

Ook voor het individu

Naast deze collectieve taken zijn wij uniek in het persoonlijk begeleiden van collega’s die in een moeilijke situatie terecht dreigen te komen. Vaak gaat het dan om een dreigend arbeidsconflict. In de afgelopen jaren hebben wij via individuele begeleiding succesvol kunnen voorkomen dat deze situaties escaleerden. En natuurlijk blijven wij een gezelligheidsvereniging waarin ruimte is voor lezingen, borrels en kennisdelen. Ook de gepensioneerde spoormens heeft het goed bij ons. Een aparte commissie organiseert excursies speciaal voor deze groep.

Waar gaan we voor

Als VHS willen we midden in de bedrijven staan. Dat kan alleen maar als wij voldoende bestuursleden hebben die zelf actief een bijdrage aan dat bedrijf leveren. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar een voorzitter. Door omstandigheden heeft onze voorzitter Hella van Veen haar taken neergelegd. Bestuurslid en oud-voorzitter Hans Montanus neemt tijdelijk de taken van de voorzitter waar. Het bestuur bestaat nu zowel uit actieve medewerkers als een drietal mensen die kortgeleden met pensioen zijn gegaan. Wij willen dat terugbrengen tot hooguit één gepensioneerde collega. Die collega draagt zorg voor een actieve rol in het beleid van het pensioenfonds.

Bestuursbijeenkomsten

De bestuursleden komen zo'n acht keer per jaar bij elkaar. Na werktijd wordt er dan van 17.00 tot 19.00 overlegd. Deze bijeenkomsten vinden meestal plaats in het hoofdkantoor van NS of ProRail. Hier worden de ontwikkelingen met elkaar besproken, waarbij naast inhoud ook nadrukkelijk ruimte is voor gezelligheid. Tenslotte doen we dit ook voor ons plezier.

De uitdaging

Als je dit leest en denkt; Dit lijkt mij wel wat, aarzel dan niet en neem contact op met Jeu Ramakers (NS), Goof Lindijer (ProRail) of Robert-Jan Lenselink (Movares). Zij kunnen je vertellen hoe het is om in het bestuur van onze mooie vereniging te zitten. Wie weet zit je binnenkort ook aan het stuur van onze vereniging. Je kunt je interesse ook kenbaar maken via de mail. Mail dan naar secretariaat@vhs.nl. In alle gevallen nodigen we je graag uit voor een gesprek.