VHS: wel actie, geen staking voor een beter pensioen

Het ziet er naar uit dat op de landelijke actiedag van 18 maart binnen de OV sector op verschillende plekken door diverse bonden gestaakt gaat worden. VHS vindt dit actiemiddel veel te zwaar en vindt dat de werkgever, op zijn beurt ook maar de dupe van politieke besluitvorming, en reizigers hier onevenredig hard door worden getroffen. Wij nemen dan ook geen deel aan deze stakingen. We doen wel mee aan andere acties, want we willen wel dat de partijen weer aan tafel gaan.

Inzet

Sinds het vastlopen van de onderhandelingen met het kabinet rondom het pensioenbeleid organiseren vakbonden in heel Nederland acties in aanloop naar de gezamenlijke actiedag op 18 maart. Inzet is een goed pensioen voor iedereen. Binnen de spoorsector uit zich dat tot nu toe in een handtekeningenactie, het dragen van actiebuttons en het meelopen in demonstraties voorafgaand aan het werk of in de pauzes. Deze acties ondersteunt VHS wel.

Handtekeningenactie

Heb je de handtekeningenactie gemist, maar wil je wel graag je handtekening zetten, of de actie bij je collega’s onder de aandacht brengen? Het kan nog! De actie loopt tot en met 10 maart. Onze contactpersonen in de bedrijven - Jeu Ramakers (NS), Titia Los (DekraRail), Robert-Jan Lenselink (Movares) en Goof Lindijer (ProRail) - hebben nog kaarten om in te vullen.

Buttonactie

Een andere, publieksvriendelijke actie is de buttonactie. Gezamenlijke vakbonden roepen alle medewerkers in het openbaar vervoer op om vanaf vrijdag 1 maart de speciale '66'-button op te spelden. Middels het opspelden van deze button geef je aan je collega’s, de reizigers, de werkgevers in de spoorsector en het kabinet aan de inzet van vakbonden te ondersteunen. De button kun je ophalen bij Jeu Ramakers (NS), Robert-Jan Lenselink (Movares) en Goof Lindijer (ProRail).