Uitslag OR en OC verkiezingen NS

23 september 2021

Woensdag 22 september zijn de uitslagen van de medezeggenschapsverkiezingen bij NS bekend gemaakt. VHS was nog in de race bij de OR en OC Centraal verkiezingen van NSR. Hier hadden twee kandidaten zich verkiesbaar gesteld voor zowel de OR als voor de OC Centraal (OC van de centrale afdelingen en kantoormedewerkers).

Beide kandidaten, Ariƫtte Vleij en Leo Zibret, zijn verkozen in de OC Centraal. Beiden gefeliciteerd. Een mooi resultaat, met hun deelneming in de OC Centraal kunnen zij namens VHS invloed pakken op de zaken die juist de VHS leden betreffen.

Ook bij andere onderdelen hadden VHS'ers zich gekandideerd. In de ondernemingsraad van C&O en Groep en de onderdeelscommissie Treinmodernisering (Haarlem) deden VHS'ers mee. Doordat beide organen meer zetels hebben dan mensen die zich aangemeld hadden, hoefden deze kandidaten geen campagne te voeren, daar zij reeds verzekerd waren van een zetel. VHS'ers Remco Bunder, Dick van Dijk en Gert-Jan van der Zanden krijgen een zetel in de OR C&O en Groep. Gerrit de Vries krijgt een zetel in de onderdeelscommissie Treinmodernisering (Haarlem).