Tentoonstelling Utrecht SpoorStad

In hartje Utrecht is van 14 december 2018 t/m 6 juli 2019 de tentoonstelling Utrecht SpoorStad te bezoeken in het publiekscentrum van het Utrechts Archief.

In december 2018 is het 175 jaar geleden dat de spoorlijn Amsterdam – Utrecht werd geopend. Hiermee begint ook de geschiedenis van Utrecht als dé spoorstad van Nederland. Hoe hebben de spoorwegen Utrecht op sociaal en economisch gebied veranderd? In de tentoonstelling zie je hoe Utrecht in de loop der jaren veranderde onder invloed van de spoorwegen. 

Op 13 december wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. Als VHS'er kun je hier bij zijn. Om half vijf wordt gestart met een eenvoudige maaltijd. Hierna volgen een optreden van Werkspoor Opera, welkom door Chantal Keijsper, directeur Het Utrechts Archief, een lezing over Utrecht spoorstad door Victor Lansink, auteur en conservator, de presentatie van de publicaties Utrecht Spoorstad en Amsterdam – Utrecht aan wethouder Lot van Hooijdonk, Gemeente Utrecht. Uiteraard kan ook de tentoonstelling bezichtigd worden.

Wil je hier bij zijn, stuur dan een mailtje naar het secretariaat van VHS. De eerste drie VHS'er die zich opgeven mogen naar deze opening.