NS'er wordt Professional van het Jaar 2018

Steef Danse, voorgedragen door vakbond BOA ACP, is verkozen tot VCP-Professional van het Jaar 2018. Steef Danse werkt als buitengewoon opsporingsambtenaar bij de Nederlandse Spoorwegen. De jury roemt Danse voor zijn bevlogenheid en vakmanschap als boa en voor zijn rol als inspirator en belangenbehartiger van zijn beroepsgroep.

Belangenbehartiger

Binnen BOA ACP is Steef Danse een begrip. Hij werd dit jaar lid van een OR-commissie van NS waarin hij zich onder meer bezighoudt met zaken als werkdruk en personeelsverloop. Ook heeft Danse via social media de functie van boa bij NS breed op de kaart gezet. Hij beheert een facebookpagina voor medewerkers Veiligheid & Service bij NS en heeft inmiddels 8.000 volgers.

Verbinding zoeken

De jury van de Professional van het Jaar noemt Danse een verbinder, die persoonlijke belangen opzij kan zetten. Het hogere doel staat voorop en naar de NS-leiding toe opereert hij steevast met respect, zonder de werkgever daarbij af te vallen. Met zijn positieve houding inspireert hij de mensen om hem heen en haalt het beste in de ander naar boven. Daarbij is hij zich bewust van politieke gevoeligheden.

Vier genomineerden

Dat betekent dat de door VHS voorgedragen kandidaat Annet Dijsterhuis, business continuity manager bij NS, weliswaar genomineerd was, maar er niet met de titel vandoor is gegaan. De overige genomineerden waren Tommie Niessen, verpleegkundige, blogger en spreker (voorgedragen door NU'91) en Gerrit Cleven, Equipment engineer bij Prysmian (VHP2).

Professional van het Jaar

De award Professional van het Jaar wordt jaarlijks uitgereiktĀ  door de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Hiermee willen zij het belang van de professional en beroepseer onderstrepen. De VCP behartigt de belangen van de professional. VHS is via de CMHF aangesloten bij de VCP. Ā De VCP heeft tot doel de gezamenlijke sociaal-economische en maatschappelijk belangen van de leden van aangesloten werknemersverenigingen uit het bedrijfsleven en bij de overheid te behartigen.